İşletmeniz için Instagram ile yeni başlıyorsanız veya siz uyurken yeni takipçi kazanmak istiyorsanız, sosyal medyanızın diğer yönlerine odaklanırken işi sizin yerinize halletmek için bir Instagram botu kullanmayı düşünebilirsiniz. 

Aralarından seçim yapabileceğiniz çok şey var, ancak dikkate alınması gereken önemli bir nokta, Instagram'ın bu hileden hoşlanmamasıdır. Bu nedenle, bunları kullanırken hesabınızı güvende tutmak için belirli eylemlerde bulunmanız ve güvenilir siteler ile çalışmanız gerekir. 

Bu blog gönderisinde, hesabınızda olası bir sorun yaratmadan genel stratejinizin bir parçası olarak bir botu nasıl başarılı bir şekilde kullanacağınızın dört ana direğini inceliyoruz.

Instagram Türk Gerçek Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Her Şeyi Otomatikleştirmeyin

Bir bot kullanmak, Instagram'daki her şeyi otomatikleştirerek kullanmanız gerektiği anlamına gelmez. En gerçek etkileşim için, takip etmeyi ve takipten çıkmayı otomatikleştirmeli diğer özellikleri, örneğin doğrudan mesajlar ve yorumlar gibi şeyleri kendi kontrolünüzde tutmalısınız. Çünkü yorum yapma ve doğrudan mesajlar gibi eylemler benzersiz olmalı ve hesaba veya gönderiye göre uyarlanmalıdır. 

Bunu otomasyonla yapmak imkânsız, bu yüzden genel yorumlara ve mesajlara güvenmelisiniz. İnsanlar bu eylemleri doğrudan görebilir ve bir bot kullandığınızı anlar. Hesabınızın spam gibi görünmesi riskini taşır; bu da bir hedef kitle veya sağlam bir marka itibarı oluşturmak için uygun değildir. 

Takip etmeyi ve takibi bırakmayı otomatikleştirmek için Instagram botunuzu kullanmaya devam ederken, kazandığınız zamanı kaliteli içerik oluşturmaya ve hedef kitlenizle gerçekten etkileşim kurmaya odaklanmaya ayırın.

Tek seferde Bir Bota Bağlı kalın

İşlem yapmadan önce en çok hangi Instagram botunu beğendiğinizi görmek için birden fazla şirketten Instagram botları için ücretsiz bir deneme kullanmanın kesinlikle yanlış bir tarafı yoktur. Sorun, aynı anda birden fazla bot çalıştırmaya çalıştığınızda, daha kısa sürede daha fazla etkileşim kazanacağınızı düşündüğünüzde ortaya çıkıyor. 

Instagram, bot ve dolandırıcılık olduğuna inandığı şeyleri izliyor, bu nedenle işleri doğal bir akışta devam ettirmeniz önemlidir. Birden fazla bot denedikten sonra, hesabınızı büyütmek için hangisini kullanmaya devam etmek istediğinize karar verebilirsiniz. Birden fazla otomasyon hizmetini birlikte kullanmak, hesabınızın tamamen yasaklanmasına neden olabilir. 

Botu Maksimuma Zorlamayın

Bot araçlarını maksimuma çıkarmaya çalışmak cazip gelebilir, ancak hesabınızı güvende tutmanın anahtarı, otomatik veya manuel tüm eylemlerin doğal bir hızda çalışmasını sağlamaktır.  Çok ileri iterseniz, Instagram doğal olmayan etkinlik için hesabınızı yasaklayabilir.

Instagram botlarının iyi yanı, ne tür takipçiler elde etmek istediğinizi ona söyleyebilmenizdir, böylece hedef kitlenizin bir parçası olan gerçek takipçiler edindiğinizden emin olabilirsiniz. Bir hizmetten takipçi satın aldığınızda, aktif olmayan hesaplardan sahte takipçi olma ihtimalleri her zaman yüksektir. 

Bu, onlardan asla kazanç sağlayamayacağınız anlamına gelir. Bu işlem sizin için sadece zaman ve para kaybıdır. Bunu düşündüğünüzde, kitlenizi zaman içinde yavaş yavaş oluşturmak çok daha etkili bir harekettir.

Harika İçerikler Oluşturmak için Tasarruf Ettiğiniz Zamanı Kullanın

Bir Instagram botu kullanarak kazandığınız zaman, hesabınızı herhangi bir çalışma veya çaba harcamadan büyütmenizi sağlamaz. Bot kullanmanın asıl amacı, hedef kitlenizi oluştururken zamandan tasarruf etmenize yardımcı olmaktır, böylece zamanınızı hesabınızda gerçekten fark yaratabilecek paylaşımlara daha fazla odaklayabilirsiniz. 

Harika içerikler (yüksek kaliteli fotoğraflar ve videolar) olmadan, botun sizin için ne tür bir takipçi oluşturduğu önemli değildir. İnsanların sizle etkileşime geçme olasılığı düşük olacak ve bu da internette başarılı bir marka yaratmak isteyenler için dezavantaj olacaktır.

Kitlenizle Etkileşime Geçin

Birisi yorum bırakmak veya size bir soru sormak için zaman ayırırsa, her zaman o yorumu yanıtlamalısınız. Tüm soruları yanıtlayın. Bu, profilinizi (ve Instagram'ı) ziyaret eden kişilere hesabınızı aktif olarak izlediğinizi ve amacına uygun olarak kullandığınızı gösterir. Bu şekilde, hedef kitlenizde güven ve güvenilirlik oluşturacak ve momentumun botla birlikte devam etmesini sağlayabilirsiniz.

Bir Instagram botu kullandığınızda, çok sayıda aktif hedefinizin olduğundan emin olmanız önemlidir. Takipçi olarak kimi istediğinizi bildiğinizden emin olun. Ürün veya hizmet olsun, tanıtımını yaptığınız şeyi beğenecek insan türlerini düşünün. Rakiplerinizi ve onları kimlerin takip ettiğini düşünün. Konumunuzu düşünün ve oradaki insanları hedefleyin. 

Rakiplerinizden markalı hashtagler de dahil olmak üzere işinizdeki popüler hashtagleri düşünün. Bu hashtagler genellikle en yüksek geri dönüşüm oranlarına sahiptir. Instagram botunuzdan en iyi şekilde yararlanmak için, istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz 25 ila 35 aktif hastagh’i hedefleyin.

Instagram botunu kuralına göre oynadığınız sürece güvenle kullanabilirsiniz. Buna çok fazla veya yanlış şekillerde güvenirseniz, Instagram veya hedef kitleniz tarafından spam olarak kabul edilirsiniz. Her iki durumda da, bu amacı bozan kötü bir eylemdir. Instagram'ı bir pazarlama aracı olarak düşünün ve takipçilerinize her şeyden çok hizmet etmek için kullanın.