Etkileşim oranı; hesabınızda paylaştığınız gönderilere gelen yorumlar, beğeniler ve izlenmeler ile takipçi sayınızın orantısına etkileşim oranı denir. Peki etkileşim oranı niçin önemlidir? Birinci hususta takipçi veya beğeni satın aldığınız zaman insanların gözünde doğal hesap algısı yaratmanız açısından önemlidir.

FIRSATGETİR

Instagram Etkileşim / Keşfet Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Etkileşim Oranı Nedir ?

İkinci husus olarak eğer ki bu işlemi işletmeniz için veya mesleğiniz için yapıyorsanız beğenileriniz takipçi oranınıza göre düşük olursa insanların gözlerinde bir güvensizlik ortamı oluşturursunuz. Bu yüzden etkileşim oranı hem güven ortamı için hem de hesabınızın doğal görünmesi için önemli bir detaydır. Örneğin ;10 bin takipçisi olan bir hesap düşünelim. Çok aktif bir hesap ise %25 oranında etkileşim oranını yakalayabilmelidir. Buda demek oluyor ki 2.500 Beğeni veya izlenmesi olmalıdır. Sizlerde takipçi veya beğeni alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri budur. Takipçi sayınızın minimum %15 i , maksimum %25 ini baz alarak beğeni satın almanız, bu orantıya dikkat ettiğiniz de hem Instagram gözünde organik bir hesap olarak görünecek, aynı zamanda da hesabınıza giren kişilerin gözünde de gerçekçi bir algı yaratacaktır.

Instagram'da keşfete çıkma

Sadece bunlarla mı bitiyor ? Tabiki de hayır bunun dışında etkileşim oranı, Hashtagler'de üst sıralarda yer alma ve keşfette çıkma konusunda da çok büyük öneme sahip. Keşfette en üst sıralar da görünmek , hashtagler de en üst sıralar da bulunmak,hesabınızın doğal ve organik görünmesini istiyorsanız etkileşim oranınıza dikkat etmenizi tavsiye ederiz...