Instagram eskiden sadece kare bir fotoğraf paylaşım platformuydu. Bir fotoğraf çektiniz, Photoshop'ta düzenlerdiniz ve yayınlardınız. Neyse o zamanlar geride kaldı. Ve her şey, Adam Mosseri'nin, bu özelliği yüksek oranda tanıtmaya başladıklarında, videoların Instagram'ı nasıl kasıp kavuracağını duyurmasıyla başladı. Bu, fotoğrafların artık çalışmayacağı anlamına gelmiyor… Ancak videolar daha iyi olacak. Nasıl görüneceğine daha yakından bakalım.

Instagram Türk Gerçek Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram CEO'sunun Duyurusu

Sadece birkaç hafta önce Adam Mosseri (Instagram CEO'su), Instagram'ın artık sadece bir fotoğraf paylaşım uygulaması olmadığını ve asıl ilgilerinin videoların etrafında olacağını söyledi. Bundan sonra Instagram makaraları için büyük bir tanıtım yolu başladı. Sadece daha fazla makara keşfetmek için alt menüde ayrı bir dokunuş oluşturdukları için değil, aynı zamanda onları feed'inizde önermeye başladıkları ve keşif sayfasında görünmeye başladıkları için. Kısacası, video o kadar büyük bir büyüme potansiyeline sahip bir şey ki, onu terk ederseniz… Hayatınızda bir daha asla yakalayamayacağınız bir fırsatı kaçırabilirsiniz. Herhangi bir reklam, duyuru veya sponsorlu gönderi olmadan on binlerce kişiye organik (ücretsiz) yoldan ulaşabilirsiniz. Ama şimdi, “Ne tür bir video kullanmalıyım? IG TV, Reels, IG Live yapabilirim… Ve farkı nedir?” Merak etmeyin bu makalemiz de nasıl yapılacağını sizler için açıkladık. Yalnızca okumaya devam edin..

IGTV (Instagram TV) bir süredir ortalıkta ama yine de büyük bir potansiyele sahip.

Instagram'a yüklediğiniz bir web seminerinde satış yapabilir veya harika bir öğretici ile belirli bir konu hakkında derinlemesine inebilirsiniz. Ancak, onu iyi yapmak biraz beceri gerektirir. Instagram artık IGTV'yi Reels kadar tanıtmıyor ancak videoların izlenme oranları kesinlikle artıyor. En ilginç kısım ise IGTV için yazabileceğiniz açıklamada gizli. Pazarlamacılar için Instagram'ın yapmamıza izin verdiği bu küçük şey oyunun kurallarını değiştiriyor. Bir IGTV videosu oluşturduğunuzda (60 saniyeden uzun olmalıdır), açıklamaya tıklanacak bir bağlantı koyabilirsiniz. Eğer kullanırsanız, bu adım size büyük bir trafik kaynağı sağlayacaktır. Bu yüzden, kesinlikle gidin ve şimdi IGTV'yi kullanmayı deneyin.

Instagram Canlı

Instagram Live, üç ana nedenden dolayı gerçekten güçlüdür. İlk olarak, bir Instagram Live başlattığınızda, "Instagram Hikayeleri menüsünde" kolayca ilk kişi olarak görülebilirsiniz, bu da Instagram Live'ınızın neredeyse tüm takipçilerinize maruz kalacağı anlamına gelir. İkincisi, canlı yayına çıkıp doğrudan onlarla konuşmaya istekliyseniz, kitlenizle aranızda büyük bir bağ kurabileceksiniz. (Her şey geleneksel bir gönderi veya hikâyeden çok daha kişisel hissettiriyor.)

Üçüncüsü, Instagram canlı yayına geçerek para kazanmanıza izin vermeye karar verdi!  Evet doğru duydunuz. İnsatgram yayınlarınızdan artık para kazanabileceksiniz. Instagram, video içeriklerini o kadar çok destekliyor ki, “rozetler” adı verilen bir özellik oluşturdular.Canlı yayına geçtiğinizde takipçileriniz rozet satın alabilir ve sizi bir içerik oluşturucu/pazarlamacı olarak destekleyebilir. Bu şekilde, canlı videolarınızdan hiçbir şey satmadan çok para kazanabilirsiniz. Öyleyse, canlı yayına geçmeyi deneyin ve bu özelliği şimdi kullanın.

Son Düşünceler

Instagram, videoları hızlı bir şekilde tanıtmaya başladı ve eğer onları kullanacaksanız, bazı şaşırtıcı faydalar görebilirsiniz. Instagram, TikTok'u kendi oyununda yenmeye çalışırken, onları deli gibi tanıtırken, Reels ile reklam için bir kuruş ödemeden yüz binlerce hayalinizdeki müşteriye kolayca ulaşabilirsiniz. IGTV ile web sitenize çok daha fazla trafik çekebilir ve açıklamaya bağlantılar ekleyebildiğiniz için takipçilerinize etkili bir şekilde satış yapabilirsiniz. Ve Instagram Live ile doğrudan platformda para kazanabilirsiniz. Instagram videosunu içerik stratejinizde kullanmanın tam zamanı ve eğer kullanmazsanız, sonsuza kadar pişman olma ihtimaliniz yüksek.