2018 yılından itibaren geniş kitlelere adımızı duyurmak ve aynı zamanda yeni bir iş kurmak için kullandığımız güçlü platformlardan biri de Instagramdır. Instagram üzerinden mobil reklamcılık gelirinin bu yılın sonunda tahminen 6.8 milyar dolar’a ulaşması beklenirken,bu gelirin iki yıl öncesinde 1.8 milyar dolar olduğunu biliyor muydunuz?

 

Instagram‘ın Sunduğu avantajlar sayesinde bugün bir çok ev hanımı ya da evde kalıp çocuklarına bakma zorunluluğu olan anne başarılı birer iş kadınına  veya kurumsal şirket çalışanları  birer gezgine dönüşüyor. Bütün bunları göz önünde bulundurarak Instagram fenomeni veya başka bir değişle influencer-olmak ya da markanızı daha da genişleterek geniş kitlelere duyurmak için Instagram‘ı araç olarak kullanmanız hiç de mantıksız değil.

“Fenomen”kavramı

Dunyam' Dedigimm: Instagram’da nasıl fenomen olunur?

Bu süreci altı başlık altında toplayalım

Hedef kitlenize odaklanın.

Markanız değişime uğrasa da siz özgünlüğünüzü koruyun ve kendi çapınızda esnekliğe sahip olun.

Mikro markalarla çalışmayı tercih edin.

Özgün ve orijinal içeriklere sahip olduğunuzdan emin olun.

Fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirin.

Ne olursa olsun asla pes etmeyin.

Instagram‘da adınızı duyurmak için en önemli özelliklerden biri tabii ki de özgün bir içerik oluşturmanızdır. Lakin yukarıda belirttiğimiz aşamalardan doğru bir şekilde geçebildiyseniz bu en az özgünlük kadar önemlidir.İnstagram da sıradan bir kullanıcı olmanın da ötesine geçerek iz bırakmanız Ve bir “fenomene”dönüşmeniz için yapmanız gerekenler:

1.Orjinal ve özgün içeriklere sahip olduğunuzdan emin olun.

Instagram’da bir şeyler paylaşırken ne kadar fazla ne ya ne kadar sıklıkta paylaştığınıza  değil en önemlisi kaliteye odaklanmanızdır. Çok kısa aralıklarla kalitesiz gönderiler yayınlayıp durmaktansa daha seyrek bir zaman aralığında da olsa daha kaliteli  içerikler paylaşmalısınız.

Instagram da nasıl fenomen olunur ?

Bu yaklaşım sadece Instagram için değil bütün içerik oluşturmaya ilişkin platformlar için de geçerlidir. Bunun sebebi sizin hedef kitleniz ,ilgisini çekmekten uzak fotoğraf, video, hikaye ve bu gibi durumlara maruz kalmaktansa daha kaliteli birkaç paylaşımı tercih edecektir.

FIRSATGETİR

Instagram Türk Gerçek Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Hedef Kitleniz İçin Çalışın Ve Onu Koruyun

Instagram fenomeni olmak isteyen insan bunu kuvvetli bir grup oluşturmadan ya da takipçileri ile dayanıklı bir bağ kurmadan yapamaz. Bu nedenden dolayı her dönem amaç kitlenize değer katmaya odaklandığınızdan güvenilir olmalı ve sizi harbiden benzersiz kılacak şeylere odaklanmalısınız.Nihayetinde Instagram fenomenliği de hayattaki başka birçok rol gibi bir oran profesyonellik içeriyor, bu nedenden dolayı takipçilerinize ne vaat edeceğiniz üstüne düşünmeniz oldukça önemli.İnsanlar sizin ulaşılabilir bir insan olduğunuza inandıklarında sizinle bağlantı kurmaktan da çekinmez, dürüst olmanızı ve kendinize değin tümşeyleri iyi kötü ayırt etmeksizin paylaşmanızı talep ederler.

Pes Etmeyin

Instagram fenomeni olabilmek sanıldığı kadar basit değildir. Her ne kadar getirisi epey yüksek tek iş gibi görünse de bu kısma gelebilmek için vakit ayırmaya hevesli olmanız gerekir.İnsanlara gösterebileceğiniz içeriğe yönelik tutkunuz zor dönemleri atlamanıza yardımcı olacaktır.Özetle, ihtiraslı olduğunuz içeriği yayınlayın, orjinal ve otantik irtibatlar kurun ve çılgınlar gibi zamanınızı bu işe verin.Takipçi ağınızı özellikle oluşturmaktan çekinmeyin. Instagram kullanıcı çoğunlukla kendilerini sayfalarının ardına gizlemeyi seçim ederler, bu da insanlarla gerçek bir bağ kurma sorununu benzersiz ve muhteşem kılar. Başka bir deyişle, ne olursa olsun sahiciliğinizden taviz vermemeli ve canınızı dişinize takmalısınız.

Fotoğrafçılık Becerilerinizi Geliştirmek Sizin İçin Önemli

İyi bir resim ile harika olan arasındaki farkı yaratan profesyonel bir kamera ve güzel bir lenstir – böylesi bir ekipman, gönderilerinizin başka hesaplar doğrulusunda yeniden yeniden yayınlanma potansiyelini artırır, böylelikle takipçi kitleniz ekstra büyür.Kendinizi sıradan kullanıcılardan ayırmak yerine ilave olarak bir gayret sarf etmeniz şarttır. Becerilerinizi ilerletmek için ekipmana ve fotoğrafçılık kurslarına para harcamalısınız.