Sosyal medyanın hayatımıza dahil olmasıyla artık internet alışverişleri farklı bir boyut kazandı. Özellikle Instagram üzerinden birçok işletme ciddi satışlar yapabiliyor. İşletmeler haricinde yeni girişimciler pazarladıklarını ürünleri satarak gelir elde edebiliyor. Bunu başarabilmek için öncelikle güçlü bir hesaba sahip olunması gerekecektir. Takipçi sayısı az, etkileşimi düşük hesapların Instagram pazarında kendi kitlesini yakalayabilmesi pek kolay değil. Bu yüzden öncelikle Instagram hesabı nasıl büyütülür sorusuna yanıt bulmak gerekecek.

FIRSATGETİR

Instagram Türk Gerçek Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Satışa Başlamadan Önce Instagram Hesabını Büyütmenin Yolları

Şöyle düşünün: Instagram’da takipçi sayısı düşük olan bir işletme hesabından alışveriş yapmak ister miydiniz? Muhtemelen aradığınız ürün grubunu yalnızca o işletme satmıyorsa, takipçi sayısı daha yüksek hesaplara yöneleceksiniz. Instagram’daki kitle algısı bu yöndedir. Bir hesap ne kadar çok takipçiye sahipse o kadar güvenilir olduğu düşünülür. Belki doğru bir algı değil; ancak kullanıcı davranışları incelendiğinde bu durum ortaya çıkıyor. Peki hesabınızı diğer hesaplarla yarışır hale getirebilmek için ne yapabilirsiniz? Cevabı aslında çok acık.

Instagram takipçi satın alma paketlerini tercih eden kullanıcılar kısa süre içinde yüksek takipçi sayılarına ulaşabilir. Hali hazırda Instagram’da satış yapan hesapların neredeyse hepsi bu yöntemi tercih ediyor. Sizler de satışa başlamadan önce takipçi satın alma yolunu seçebilirsiniz. İlk alımlardan sonra etkileşim oranlarınızı inceleyebilir, ortaya bir durum analizi koyarak ne kadar daha takipçi almanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Zamedya.com olarak takipçi, beğeni, izlenme ihtiyaçlarınızı güvenilir ve hızlı bir şekilde karşıladığımızı belirtmek isteriz. Üstelik uygun fiyat politikamız sayesinde bütçenizi kontrol altında tutabileceksiniz.

İşletmeler İçin Instagram Satışları

Instagram’da neler satılabilir sorusuna öncelikle işletmelerden başlamak gerekiyor. Eğer fiziki bir mağazanız varsa, işletmenizi internet ortamına taşımakta fazla geç kalmamalısınız. Müşteri davranışları incelendiğinde internet alışverişlerine olan ilginin günden güne arttığı görülüyor. Bu durum mağazanızın cirolarının gelecekte düşebileceği anlamına gelebilir. Ancak işletmenizi Instagram’a taşıyarak kendinize yeni bir satış kanalı oluşturmuş olacaksınız.

Örneğin; küçük ölçekli bir butik dükkanına sahipsiniz. Müşterileriniz ağırlıklı olarak lokal bir niteliğe sahip. Satışlarınızı artırabilmek adına Instagram büyük bir fırsat. Kendinize markanızın adıyla bir işletme hesabı açabilir, ardından sattığınız butik ürünleri hesabınızda paylaşmaya başlayarak pazarlayabilirsiniz. Instagram takipçi kasma konusunda bahsettiğimiz üzere takipçi satın alarak hesabınızı büyütebilir, daha fazla müşteriye kısa sürelerde ulaşabilirsiniz. Hedef kitle analizi gerçekleştirerek cironuzu katlamanız bile mümkün. Sadece butik değil diğer ürün gruplarında aynı durum söz konusu olacaktır.

Girişimciler İçin Instagram Satışları

Instagram’dan para kazanmak gibi bir düşünceniz varsa girişimci ruhunuzu ortaya çıkarmanızın vakti geldi demektir. İşe nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız, Instagram’da satabileceğiniz ürünler hakkındaki tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz:

Kitaplar

Instagram’da online sahaf olarak hizmet veren hesaplar bulunuyor. Bir işletme hesabı açarak kitaplarınızı hedef kitlenize pazarlayabilirsiniz. Kitapları nereden tedarik edeceğim diye düşünüyorsanız, internet üzerinde toplu kitap satışı yapan sahaflar bulunuyor. Toplu alım yapıldığı için normalden çok daha uygun fiyatlara kitaplarınızı alabilirsiniz. Toplu alımlarda birim fiyatın her zaman düşük olacağını unutmamak gerekir.

El Yapımı Takı ve Aksesuarlar

Eğer çeşitli malzemeleri kullanarak takı ve aksesuar yapabilme beceriniz varsa, bu türdeki ürünlerin Instagram’da büyük ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Takı üretmek yerine el yapımı takı üreten kişilerden ürünleri satın alarak hesabınızda satmanız bir diğer seçenektir.

Desenli Telefon Kılıfları

Resim yapma yeteneğiniz bulunuyorsa telefon kılıflarını ilgi çekici desenlerle bezeyerek hoş ürünler haline getirebilirsiniz. Instagram’da ne satabilirim diye düşünüyorsanız bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Marjinal tasarımlardan oluşan akıllı telefon kılıfları büyük ilgi görüyor.

El Yapımı Aromatik Sabunlar

Son dönemin trendleri arasında doğal sabun üretimi bulunuyor. Gerekli malzemelere sahip olduktan sonra üretimi gerçekleştirebilmek çok zor değil. Ürettiğiniz doğal sabunlara aromatik esanslar ekleyebilirsiniz.

Doğal Mumlar

Sabunlarda olduğu gibi mumlara da büyük ilgi duyuluyor. Üstelik mum üretmek sabun üretmeye nazaran daha basit. Yaratıcılığınızı kullanarak ilgi çekici doğal mumlar üretebilir, ürünlerinizi Instagram’da pazarlayabilirsiniz.

Yöresel Ürünler

İnsanların gıda seçimleri son zamanda endüstriyel ürünlerden uzaklaşmaya başladı. Artık organik gıdalar daha fazla tercih ediliyor. Yöresel ürünlerden oluşan gıdaları Instagram hesabınızda satışa sunabilirsiniz.

Son olarak maliyetlerden bahsetmek gerekiyor. Instagram’da ürün satmak istediğinizde karşınıza çıkan en büyük maliyet kalemi kargodur. Bu konuda kargo şirketlerinden fiyat teklifi alarak potansiyel maliyetlerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Shopier gibi platformlarda kargo anlaşması ve kredi kartıyla ödeme seçenekleri aktif tutuluyor. Bu tür platformla anlaşmaya varmanız faydanıza olacaktır.