Instagram’da yeni dönem geldi ve gelecek hafta başlıyor. Açıkçası bunun bu kadar hızlı olabileceğini tahmin etmemişti kullanıcılar. İlk olarak IGTV reklamlarıyla ve bu da partner sistemiyle olduğu söylendi. Şöyle de bir açıklama yapıldı; Youtube’un partnerlik programına benzediğini bu yüzden alışılmış bir partner programı olduğunu ve sıkıntı çekilmeyeceğini söyleyen Instagram yetkilileri IGTV partner programına kayıt olduktan sonra IGTV üzerinden yayınladığınız videolara reklamlar eklenerek para kazanacaksınız. Tabii ki de IGTV‘nin de partnerlik şartları var. Ne yaparsanız IGTV’den para kazanamayacağını açıklarsak daha kolay anlayabilirsiniz bunlar sırasıyla şöyle:

FIRSATGETİR

Instagram'da yeni para kazanma özelliği

1.Statik ve tekdüze videolar, fotoğraflarla para kazanamazsınız.

 

2.Fotoğraf ve videolardan oluşan slayt gösterileri ile para kazanamazsınız.

 

3.Bir görüntünün video boyunca başa sararak tekrar ettiği yani loop alındığı videolardan  para kazanamazsınız.

 

4.Fotoğrafların üzerine yazı yazıldığı herhangi bi ses olmayan videolardan para kazanamazsınız.

 

5.Rahatsız edici kelimeler ve +18 videolardan para kazanamazsınız.

 

Diyelim ki: Instagram partner programına kaydedildiniz yayınladığınız her videonun önüne 15 saniyelik reklamlar gelecek ve bu hasılatın %55’i içerik yöneticisine (size) verilecek. IGTV’den para kazanma özelliği önümüzdeki hafta ABD’de küçük bi yayıncı grubuna açılacak ve sonradan tüm dünyaya sunulacak. IGTV’ den para kazanma sadece reklamlarla olmuyor. Diğer bir özellik ise canlı yayın stıckerları bu sistem siz canlı yayın yaparken diğer izleyiciler sizden stıcker alarak size destek olacaklar bunların fiyatları 0,99 cent, 2 dolar, 5 dolar şeklinde. Sistemin test edilmesi için ABD’de küçük bir gruba onaylattırıldık dan sonra tüm dünyaya yayılacak.

 

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Para Kazandırır mı?

Evet bu söz kulağa çok zor gelse de herkes merak edip bir kere olsun Instagram’dan para kazanmaya çalışmıştır. Instagram ilk çıktığında sadece görüntü yani görselliğe hitap eden bir ağdı. Ancak en fazla yedişer saniyelik videoların yayınlandığı uygulama olan (Vine) çıktıktan sonra işlevselliğini genişleterek uygulamaya tamı tamına 15 saniyelik videolar eklendi.

 

Eklenen bu güncellemeler sayesinde çevrimiçi olarak para elde etmek isteyenler ve aktif kazananlar işlerini daha çok büyütüp iyi  pazarlar haline getirdi ve Instagram günümüze kadar böyle devam etti.

 

Size detaylı olarak bu makalede birkaç yol göstereceğim:

 

Takipçilerinizi önemseyin ve Instagram çevrenizi genişletin: Bunu yapmanın en iyi yolu illüzyondur evet bu illüzyon nedir diyeceksiniz?

IGTV’den yayınlar açabilir renkli snapler ile insanları kendinize bağlayabilirsiniz e tabi ne kadar emek o kadar yemek diye bir söz vardır. Ne kadar insanlara güler yüzlü olur onları önemserseniz geri dönüşlerde bir o kadar artacaktır. Ayrıyeten geri dönüş aldığınız kişileri mutlu etmek için onlardan izin aldığınız takdirde kendi hikayenizde paylaşır onları da mutlu edebilirsiniz

 

 Tabii ki ne sattığınızı belirlemeniz ikinci hedefiniz olmalı:

Fiziksel ürünler mi satacaksınız yani elle dokunulan (somut) ürünler mi yoksa dijital yani sanal ürünler mi satışa sunacaksınız karar verin. Misal  kadınlardan oluşan bir takipçi kitleniz varsa kozmetik, bujiteri, takı ve kilo alma ve tabii ki kilo verme ürünleri satışını direk başlatabilirsiniz.

Size Instagram üzerinden satış reklamı vermeyi göstereceğim: "#" Bu işareti iyi ezberleyin zira yapması pek de kolay değil. Ürünlerin fotoğrafını çekebilir ve görüntü efekt ayarları ile oynayarak ürünün parlamasını ya da kaliteli ışık alarak güzel, estetik durmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem ürünümüze verdiğimiz özeni gösterir bakımlı ve kaliteli olduğuna dair mesaj verir müşterilere.

Gelelim "#" bu işarete bunun önemi o kadar fazla ki bi bilseniz. Doğru yerde kullanmayı öğrenmelisiniz ki tam olarak işinize yarasın e tabii ki bu da daha çok ürün hashtag yaparak elde edeceğiniz bir yetenek diyelim.

Instagram ünlülerinden yardım alabilir çok zorda olsa onlara ürünlerimizi bedava yollayarak onlardan ürünlerimizin reklamını yapmasını isteyebiliriz. Tabii ki her ünlü sizin ürününüze güvenmeyeceği için direk mesaj attım oldu gözüyle bakmayın ve sonucunda üzülmeyin. Profilinizde neredeyse her ürünle ilgili 15 saniyelik küçük ve ürünü tanıtan videolar hazırlayın. Sonrasında yavaş da olsa satışa başlayın ve büyüyerek Instagramın da önereceği bir mağaza neden olmayasınız. Sorunun cevabına gelelim tabii ki para kazanılabilir yeter ki kendimize güvenelim ve doğru kartları oynayalım.

Instagram'dan Ne Kadar Para Kazanabilirim ?

Bu sorunun aslında cevabını siz belirlersiniz öyle ki ne kadar fazla olabileceği konusunda ben bile yardımcı olamam ancak şöylede bir gerçek var ki  dünyaca ünlü boksörler, şarkıcılar, sporcular ve modacılar tabii ki bunları say say bitiremeyiz. Kaba bir hesapla günde 15 TL’lik ürün satarak ve bu skalayı bozmaz isek aylık 450 TL’lik bir kazanç elde etmiş oluruz. Dediğim gibi bunun miktarını siz ve ortaya koyduğunuz ürün belirler. Instagramın en çok kazananları ve kazanmaya devam edenleri için şöyle bir liste hazırladık oradan bakarak ne kadar kazanabileceğiniz hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

9. Conor Mcgregor

Takipçi sayısı: 31,076,923

Gönderi başına kazancı net: 160 bin dolar

8. Luis Suarez

Takipçi sayısı: 33,884,306

Gönderi başına kazancı net: 166 bin dolar

7. Virat Kohli

Takipçi sayısı: 36,159,876

Gönderi başına kazancı net: 194 bin dolar

6. Priyanka Chopra

Takipçi sayısı: 43,031,343

Gönderi başına kazancı net: 274 bin dolar

5. Demi Lovato

Takipçi sayısı: 72,888,519

Gönderi başına kazancı net: 454 bin dolar

4. Kevin Hart

Takipçi sayısı: 76,229,773

Gönderi başına kazancı net: 483 bin dolar

3. Lionel Messi

Takipçi sayısı: 124,498,896

Gönderi başına kazancı net: 640 bin dolar

2. Nicki Minaj

Takipçi sayısı: 103,409,240

Gönderi başına kazancı net: 641 bin dolar

1. Dwayne Johnson

Takipçi sayısı: 147,838,684

 Gönderi başına kazancı net: 792 bin dolar