Instagram'da etkileşim oranlarınızı artırmak ister misiniz? Instagram gönderilerinizde daha fazla beğeni almak ister misiniz? Instagram'daki en büyük para birimi beğenidir. Daha fazla beğeni aldığınızda, Instagram gönderiniz kullanıcı haber akışlarında daha üst sıralara taşınır. Daha fazla beğeni kazanmak, platformun algoritması kullanıcılara daha önce ilgi gösterdikleri şeylerden daha fazlasını göstermek için çalıştığından, gelecekteki gönderilerinizin daha fazla görünür olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır. Daha Fazla beğen, daha fazla takipçi ve trafik gibi bir dizi başka avantaj da sağlayabilir, çünkü insanlar paylaştığınız şeyi beğenirse hesabınızın tamamını kontrol eder. Doğru planlanırsa, beğeniler genel Instagram stratejinizin önemli bir bileşeni olabilir. Bu avantajlardan yararlanmanıza yardımcı olmak için, sosyal ağda nasıl daha fazla beğeni alacağınızla ilgili bu makale hazırlandı. İşte daha fazla beğeni için basit 4 ipucu:

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

1. Etkili görüntüleri paylaşın

Görseller muhtemelen Instagram stratejinizin en önemli parçasıdır, o yüzden onlarla başlayalım. Daha fazla Beğeni almak için bir resim paylaşırken, takipçilerinizi gönderileri Beğenmeye neyin yönlendirdiğini düşünün. Eski gönderilerinize bakın ve analiz edin, hangilerinin en çok Beğeni aldığını görün. Yeni bir hesabınız varsa veya geçmişte pek paylaşım yapmadıysanız, rakiplerinizin hesaplarını kontrol etmeli ve neler paylaştıklarını görmelisiniz. Beğeni alan görsel türleri hakkında biraz bilgi sahibi olduktan sonra, benzer görseller oluşturabilir ve bunları paylaşabilirsiniz. Ana Instagram akışınızda paylaşmak istediğiniz genellikle iki tür fotoğraf vardır; fotoğraflar ve tasarlanmış fotoğraflar. Fotoğrafı tek başına paylaşıyorsanız, bir filtre eklemeniz yeterlidir ve fotoğraf yayınlanmaya hazır olacaktır.  Ancak önceden tasarlanmış bir fotoğraf paylaşıyorsanız, alıntı veya gerçek gibi bazı kalıp metinleri veya size daha fazla beğeni kazandıracak eğlenceli bir şey eklemeyi düşünmelisiniz. Eğlenceli ve faydalı içerik genellikle iyi performans gösterir.

2. Altyazılarda harekete geçirici mesaj ve hashtag'leri kullanın

Beğeni istiyorsanız, retweetleyin. Araştımalar, insanlar retweet istediğinde tweetlerin daha fazla retweetlendiğini tespit etti. Bu nedenle, Instagram'da daha fazla beğeni istiyorsanız, onları da retweetlemeyi düşünebilirsiniz. Bunu, başlığa 'Lütfen bu gönderiyi beğenin' gibi basit bir mesaj ekleyerek yapabilirsiniz. Gönderinin üzerine bindirme metni olarak yerleştirmek de yardımcı olabilir. Bu nedenle, her gönderiniz için en az 5 ya da 6 tane hashtag eklemelisiniz. Daha fazlasını ekleyebilirsiniz, ancak gönderiniz spam gibi görünebileceğinden fazla eklememeye dikkat edin. Popüler bir şey paylaşıyorsanız, beğeniler için en iyi 100 Instagram hashtag'leri listesinden bazı hashtag'leri kullanabilirsiniz . Genel konulardaki gönderiler için harika iş görüyorlar.

3. Diğer ağlarda yeniden paylaşın

Diğer sosyal ağlarda takipçi sayınız varsa, Instagram gönderilerinizi bu sosyal ağlarda yeniden paylaşmanız akıllıca olacaktır. Bunun gibi çapraz paylaşımlar, takipçilerinizi Instagram hesabınıza yönlendirecek ve böylece daha fazla beğeni almanızı sağlayacaktır. Instagram, yayınladığınızda gönderileri otomatik olarak Facebook ve Twitter'da paylaşmanıza olanak tanır. Gönderiler her ağda görüntü ve karakter kısıtlamalarına, vb. göre farklı görüntülendiğinden, her zaman etkili değildir. Ancak araştırmaya değer başka bir yoldur.

4. Diğer gönderileri beğenin

Neil Patel, Instagram’da takip etmediği kişilerin fotoğraflarını rastgele beğendi ve yaptığı her 100 beğeni için yaklaşık 21.7 beğeni ve 6.1 geri takip aldığını tespit etti. Bu strateji, karşılık olarak bu insanları takip etmese bile işlemeye devam etti. Bu strateji, işletme hedeflerinize bağlıdır, ancak popüler Instagram beslemesini, popüler hashtag beslemelerini ve eğlenceli veya yararlı bulduğunuz gönderileri beğenmek işletmenizle ilgili profilleri gözden geçirmeye değer olabilir. Bu hareket, erişiminizi daha da genişletecek hem beğeniler hem de takipçiler kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bunlar, Instagram gönderilerinizde daha fazla beğeni almanın en iyi yollarından bazıları. Hepsini denemelisiniz çok fazla zaman almayacağı için ilk üçten başlayın.