Instagram,sosyal medya dolandırılığına önlem için Gözden Geçir butonu getirdi. Peki bu Instagram Gözden Geçir Özelliği Nedir? Yazımızda detaylarından bahsettik.

Instagram Gözden Geçir Özelliği Nedir?

İnstagram, son dönemde artan sosyal medya dolandırıcılıklarıyla mücadele etmek amacıyla yeni bir güvenlik özelliği ekledi. Şirket, özellikle çok sayıda Direkt Mesaj atan profillerin dolandırıcı olma olasılığını azaltmak için bir önlem aldı. Artık bu tür profillerden gelen takip isteklerinde, geleneksel "kabul et" butonu yerine "Gözden Geçir" butonu bulunuyor.

Gözden Geçir butonuna tıklandığında, kullanıcılara yönelik bir uyarı görüntüleniyor: "Olası dolandırıcılıkları fark et! Dolandırıcılıklar genellikle tanımadığın kişilerden gelen takip veya mesaj istekleriyle başlar. Para veya kişisel bilgilerini isteyen kişilere karşı dikkatli ol." Bu uyarı, kullanıcıları potansiyel dolandırıcılık girişimlerine karşı bilinçlendirmeyi amaçlıyor ve kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

İnstagram'ın bu yeni güvenlik önlemi, kullanıcıların bilinçlenmesini sağlayarak sosyal medya platformunda güvenliği artırmayı hedefliyor. Bu tür güvenlik önlemleri, kullanıcıların bilgi güvenliğini korumak ve dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dirençli hale gelmelerine yardımcı olabilir.