Instagram platformu günümüzde oldukça zaman alana bir platformdur. Günümüzün birçoğunu hatta geniş kapsamlı düşünüldüğünde hayatımızın büyük bir kısmını Instagram ve benzeri platformlarda geçirmekteyiz. Hayatımıza fayda sağladığı gibi birçok olumsuzlukları da oluyor.

Günümüzdeki gençlerin derslerinde başarılı olmama sebebi olarak gözüken bu platformlar aşırı kullanımlarda ve amaç dışı kullanımlarda çocuklarımıza veya yaş fark etmeksizin yetişkinlere de zarar verebiliyor. Instagram kullanım konusunda kendinizi frenlemeniz gerekebiliyor. Bu durumlarda Instagram hesap dondurma işlemi karşınıza çıkabiliyor. Bu özellik sayesinde geçici olarak Instagram platformundan uzaklaşıyorsunuz.

Dersleriniz nedeniyle veya Instagram platformunda çok zaman harcadığınızı düşündüğünüz nedeniyle veya akla gelebilecek birçok nedene bağlı olarak Instagram hesabınızı geçici olarak dondurabilirsiniz. Hesap dondurma işlemi günümüzde insanlar için çok avantajlı bir yöntemdir.

2021 Instagram hesap dondurma

İnsanlar bu yöntem olmasaydı hesaplarını kalıcı olarak silmek zorunda kalacaklardı. Eğer hesapları kalıcı olarak silerlerse profillerinde kullanıcı adı, fotoğraflar, yorumlar, beğenilir ve birçok özellik daha sonra kullanılamaz hala gelecekti. Instagram hesabı geçici kapatmak özelliği sayesinde insanlar büyük bir dertten kurtuluyorlar. Instagram hesap dondurma işlemleri için izleyeceğiniz adımları gelin beraber inceleyelim.

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Hesap Dondurma Aşamaları

 

  • Bu işlemi gerçekleştirmek için bir bilgisayar bağlantısına ihtiyacınız vardır.
  • Kesinlikle telefon üzerinden uygulamaya girilerek dondurma işlemi yapılmamaktadır.
  • instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ bu linke giriş sağlıyoruz.
  • Bu linke giriş yaptıktan sonra hesabınız açıksa bu hesap ile devam etmek istiyor musunuz? diye bir soru geliyor. Eğer kendi hesabınız değilse çıkış yaparak kendi hesabınıza girmeniz gerekiyor. Hiçbir hesap açık değilse en baştan bilgilerinizi girerek hesaba giriş yapıyorsunuz.
  • Açılan sayfada profilini düzenle kısmına giriyorsunuz. Profil fotoğrafınızın bulunduğu kısmın sağ tarafında yer almaktadır.
  • Açılan yeni sayfa hesabımı geçici olarak kapat ifadesini göreceksiniz.
  • Bu ifadeye tıkladıktan sonra açılan sayfa üzerinde sizden hesabı dondurma nedeniniz sorulacaktır. Bu soruya kendinize bağlı cevabı girmelisiniz.
  • Hesap dondurma nedeni belirtildikten sonra şifreniz boş kutucuğa girilir.
  • Son olarak hesabımı geçici olarak kapat butonundan işlemi tamamlarsınız.

FIRSATGETİR

Instagram Dondurulan  Hesabı Geri Getirmek

Instagram hesap dondurma işlemleri sandığınızdan daha kolaydır. Bu işlemi telefonunuzda bulunan tarayıcıdan da gerçekleştirebilirsiniz. Kolay bir şekilde dondurabileceğiniz bu işlem sayesinde hiçbir bilginiz kaybolmaz. İstediğiniz zaman Instagram platformuna geri dönebilirsiniz. Bilgileriniz eksiksiz olarak geri getirilecektir. Hesabınızı tekrar aktifleştirdiğiniz takdirde başlangıçta fotoğraflarınız veya bazı bilgileriniz eksiklikler gözükebilir. Bu durumdan korkmamanız gerekir. Çünkü belli bir süre sonra bütün bilgileriniz geri geliyor.

Tekrar aktifleştirmeniz ile birlikte yaşanan küçük bir sorundur. Hesabınızı dondurduktan sonra eğer unutarak tekrar hesabınıza giriş yaparsanız tekrar dondurmak için 7 gün kadar beklemeniz gerekiyor. Örnek vermek gerekir yukarıdaki belirtilen işlemleri takip ederek hesabınızı dondurdunuz. Akşam dalgınlıkla unutarak Instagram hesabınıza giriş yaptınız. Kullanıcı adı ve şifre girerek giriş yaptığınız anda hesabınız tekrar aktifleşir. Hesabınızı dondurduğunuz aklınıza geldiğinde tekrar aynı işlemleri yapmaya çalıştığınız Instagram hesabınızı tekrar dondurmak için 7 gün beklemeniz gerektiği hakkında sizlere uyarı verecektir.

Instagram dondurulan hesabı tekrar açmak

Güvenli bir şekilde dondurabileceğiniz Instagram profillerinizi kolay bir şekilde geri açabiliyorsunuz. Hiçbir zararı olmayan dondurma işlemleri Instagramdan bir süre uzak kalmak isteyenler için çok önemli bir avantajdır. Instagram özellikleri hakkında gerekli bilgilere sahip olmayan insanlar güvenliklerinden şüphe edebilirler. Aslında Instagram insanların bütün ihtiyaçlarını analiz ederek onlara uygun platforma özelliklerin hepsini eklemiştir. İnsanlar bu özellikler hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için hesap silme veya hesap dondurma gibi işlemlere kalkışmaktadır.

Güvenlik amacıyla kapatılan hesapların istenildiği takdirde güvenli bir hale getirilebileceğini insanlar öğrenmelidir. Bunun dışında hesabı belli bir süreliğine kapatmak mantıklı bir hareket gibi gözüküyor.

Dilerseniz hesabınızı kalıcı olarak'da silebilirsiniz. Bunun için instagram hesabımı sil makalemizi okuyabilirsiniz.