Milyonlara hitap eden Instagram platformu her zaman fayda sağlamayabilir. İlk başta gelir kaynağı olarak kullanmıyorsanız büyük bir zaman kaybı yaşatır. Bunun yanı sıra kullanıcıların size rahat bir şekilde ulaşması gibi farklı durumlarda sizlere rahatsızlık verecek durumların ortaya çıkması olabilir. Rahatsız olduğunuz belli başlı konulardan dolayı Instagram hesabınızı silmek isteyebilirsiniz.

Kolay bir şekilde oluşturduğunuz hesabı kolay bir şekilde silebilirsiniz. Her gün daha fazla kişiye ulaşan Instagram platformu birçok avantaj sağlamasının yanında birçok problemi yanında getirebiliyor. Farkında olmadan gününüzün büyük bir kısmını hatta uzun süreleri ele aldığınızda hayatınızın büyük bir bölümünü bu tarz platformlarda harcıyorsunuz. Bir daha geri dönüşü olmayacak bir şekilde hesabını silmeyen kullanıcıların takip etmesi gereken işlemlerden bahsedeceğiz. Instagram hesap silme işlemi için telefondan veya bir bilgisayardan işlem yapabilirsiniz. Telefon veya tablet gibi Instagram uygulamasına ulaşabileceğiniz cihazlarda uygulamaya girerek hesabı silmeniz mümkün değildir.

FIRSATGETİR

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Hesap Silme Aşamaları

İlk olarak yapmanız gereken şu linke girmek olacaktır: https://instagram.com/accounts/remove/request/ Linke tıkladığınızda açılan bağlantıda daha önceden hesabınız açık ise açık olan oturum ile devam etmek isteyip istemediğiniz sorulur. Kesinlikle bu aşamada dikkatli olun bir başkası oturumunu açık unutmuş olabilir. Bunun yanı sıra farklı bir hesabınız olabilir. Zaten oturumunuz kapalıysa giriş yapmanız için sizden bilgileriniz istenir. Daha sonrasında hesabınızı neden silmek istediğiniz konusunda sizlere çoktan seçmeli sorular çıkabilir. Instagram hesap silme nedeninize en uygun cevabı belirtmelisiniz. Ardında aşağısında bulunan kutucuğa Instagram şifrenizi girmelisiniz. Son olarak “ hesabımı kalıcı olarak sil ” isimli butona tıklamanız yeterli olacaktır.

Instagram hesap silme konusunda başka bir işleminiz kalmamıştır. Kolay bir şekilde halledebileceğiniz bu işlemde hesabınızı geri döndürme şansınız yoktur. Bunun dışında silmiş olduğunuz hesabın kullanıcı adı başka bir açılan hesapta kullanılamaz. Böyle bir amacınız varsa bu konu hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Instagram Hesabım Silindikten Sonra Ne Olur ?

Hesabı sildikten sonrada o kullanıcı adı kullanılamaz. Instagram profilinizde bulunan mesajlar, fotoğraflar, yorumlar, beğeniler hesabınızı sildikten sonra kalıcı olarak silinecektir. Bunları göz önünde bulundurarak hesabınızı silmeden önce ihtiyacınız olan bilgilerin yedeğini alın. Instagram platformu güvenlik için ne kadar önlemini alsa da insanlar bu platformlara güvenmekte zorluk çekebiliyorlar. Bütün bilgilerin paylaşıldığı bu platformlarda insanların sizin bilgilerinize ulaşması çok kolay olmaktadır.

Instagram hesap kapatma

Sizin bilgileriniz kötü amaçlarla kullanılabiliyor. Buna olanak vermek istemeyen insanlar hesaplarını kalıcı olarak silerek çözüm bulmaya çalışıyorlar. Instagram hesap nasıl silinir? Günümüzde en çok sorulan sorular arasında gelen bu soru Instagram profiline olan güvenin ne kadar düştüğünü gösteriyor. Bunların yanı sıra insanların Instagram özelliklerini tam olarak bilmemesi de Instagram platformundan uzaklaşmasına neden olabiliyor. Örneğin kişilerin tanımadığı kişiler kolay bir şekilde mesaj atması kadın kullanıcılar için büyük sorun haline gelebiliyor.

Sürekli rahatsız edilen kadınlar mesaj engelleme özelliğini bilmiyor. Buna bağlı olarak Instagram hesap silme işlemi gerçekleştiriyorlar. Instagram gibi büyük bir platform sizler için bütün özellikleri sunmaktadır. Sadece insanlar bu özellikler hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değildirler. Kendi güvenliklerini kendi bildikleri gibi sağlamaya çalışan insanlar bütün bilgilerini kalıcı olarak silmekte çözüm arıyorlar. Bunun yanı sıra internet üzerinde kullanılan fake hesaplar kadınlar için büyük sorun oluşturuyor.

Kendi bilgileri çekilerek adına fake hesap açılan bayanlar büyük sorunlar yaşayabiliyorlar. Bunun gibi hesap silmeye yöneltecek birçok sorun bulunmaktadır. İnsanlar bazı özellikleri doğru kullanamadıkça sürekli bu sorunlarla karşılaşıyorlar. Sizlerde kalıcı olarak hesap silmek istiyorsanız gerekli adımları takip ederek hesabınızı silebilirsiniz. Dilerseniz instagram hesabınızı geçiçi olarak'da kapatabilmeniz mümkün bunu nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için instagram hesap dondurma makalemizi okuyabilirsiniz.