Günümüzde Instagram sosyal medya uygulamasını kullanan birçok kişi bulunmaktadır. Sayısı milyarları aşan ve son derece popüler olan bu sosyal medya uygulamasında kullanıcılar güzel vakit geçirebiliyor. Sosyal medya platformunun olmazsa olmaz haline gelmesinin en büyük nedeni kullanıcılara sunulan çeşitli özelliklerdir. Bu özelliklerle uygulama içerisinde insanlar güzel bir şekilde vakit geçirebilmektedir. Yıllardır kendi içerisine özelliklerini ekleyen Instagram her geçen gün daha fazla kişiyle buluşmaktadır. Instagram uygulamasında yer alan bir özellikse hikayeler bölümüdür. Kullanıcılar istediği bir zamanda hikaye paylaşarak 24 saat boyunca o hikayenin paylaşılabilmesini sağlayabilmektedir. Kullanıcılar bu bölümde kendi fotoğraflarını veya videolarını kolaylıkla paylaşabilmektedir.
Instagram uygulamasında hikaye gizleme işlemleri yapılabilir. Bunun için hikaye ayarları bölümünden istemediğiniz profilleri seçebilirsiniz. Hikayeleri şu kişilerden gizle özelliğini her zaman açabilirsiniz. Instagram hikaye gizleme özelliğinin yanı sıra bu özelliğin ne işe yaradığını bilmek gerekebilir. Hikayeler bölümünde çok sayıda kullanıcı kendi fotoğrafını ve videolarını hemen paylaşabilir. Ayrıca çeşitli filtrelerle bu hikayelerin çok daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Hikayeler bölümünde çeşitli özellikler yer alır. Özelliklerin içinde özelliklerin doğması kullanıcıların çok daha kullanışlı bir özelliği kullanmasını sağlar. Bunlara örnek olarak Boomerang verilebilir. Instagram hikayelerinde efektler kullanılarak fotoğrafların çok daha güzel görünmesi sağlanabilir. Bu paylaşılanlar siz istemediğiniz sürece çeşitli profiller için görünmez.

FIRSATGETİR

Instagram Hikaye / Story İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Hikaye Gizleme Özelliği

Instagram uygulamasında yer alan en önemli özelliklerden birisiyse kullanıcıların kendi profillerini veya hikayelerini farklı profillere göstermemesidir. Bu özellik sayesinde kişilerin hikayeleri başka kimseye görünmemektedir. Fotoğraf ve videolardan oluşan birçok veri yalnızca arkadaşlarının görünmesine izin verilebilir. Instagram hikayeler bölümünde bulunan gizlilik özelliği burada bulunur. Kullanıcılar yükledikleri tüm paylaşımları daha sonradan seçebilecek duruma gelebilir. Hikayeleri kimseler herkese açmak zorunda değildir. Bir hikaye paylaşıldığı zaman bunu bütün kullanıcıların görmesine gerek yoktur. Profilin gizli olmasıyla birlikte halihazırda profili takip etmeyenler hikayeleri zaten göremez. Ancak takip etmesine rağmen hikayeleri görmeyen kullanıcılar için çeşitli işlemler yapılabilir.
Kullanıcılar hikayelerini paylaştıkları zaman istediği kişinin görüp görmemesini sağlayabilir. İstemedikleri kişi için hikaye gizleme özelliği aktif hale getirilebilir. Çoğu zaman birçok kullanıcı kişisel konuları yüzünden hikaye gizleme özelliğini kullanabilmektedir. Belli başlı konularla birlikte hikaye gizleme özelliğine kullanıcılar başvurabiliyor. Bu konular çok basit adımlar gerektirir ve kullanıcılar bunu yaptıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmaz.

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır ?

Hikayelerimi Nasıl Gizleyebilirim?

Instagram uygulamasında hikayelerinizi gizlemek için birkaç adet adımı uygulamanız gerekmektedir. Instagram uygulamasına giriş yaparak hikayeler bölümüne girmelisiniz. Bu alan üzerinde üst kısımda sizi ilgilendiren bir alan bulunur. Kamera alanı açıldıktan sonra ayarlar bölümüne girmeniz gerekmektedir. Çark simgesine tıkladıktan sonra Hikaye ayarlarına girebilirsiniz. Bu bölümde isterseniz hikaye gizleme işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Sayfaya girdiğiniz andan itibaren karşınıza hikayeleri şu kişiden gizle gibi yazılar göreceksiniz. Bu kısımda daha sonra karşınıza gelecek olan takipçilerinizin listesinden eleme yapmak istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. Hikayelerinizi hiçbir şekilde görmesini istemediğiniz kişileri bu alanda üzerinden seçmeniz gerekmektedir. Seçtiğiniz kişiler tamamlandıktan sonra üst kısımdan Bitti yazısına tıklayarak bu işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Instagram hikaye gizleme işlemleri görüldüğü üzere oldukça basittir. 
Instagram hikayeleri gizleme özelliğini yapabilmek için uygulamanın güncel olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bazı uygulamalar yeterince güncel olamadığı için bunun gibi işlemler yapılamamaktadır. İşletim sisteminin mağazası üzerinden Instagram uygulamasının en güncel sürümünü indirebilirsiniz. Güncelleme yapmanıza rağmen düzelmiyorsa uygulamayı silerek tekrar yüklemeyi deneyin.

Toplu Gizleme Özelliği Var Mı?

Instagram uygulamasında bilindiği üzere hikayeleri gizleme özelliği vardır. Kullanıcılar dilediği kullanıcı için bu işlemi yapabilir. Instagram üzerinde hikayeleri gizleyebilmek için kullanıcıların bizzat kendisinin seçmesi gerekmektedir. Dolayısıyla hikayeleri toplu bir şekilde kullanıcılara gizleme özelliği yoktur. Uygulama içerisinde hikayelerinizin kimse tarafından görülmesini istemiyorsanız bu durumda hikaye paylaşmamanız daha akıllıca bir yöntem olacaktır. Instagram uygulamasında toplu seçim yapabileceğiniz bir alan yoktur. Hikayelerinizi görmek isteyen birçok kişi olabilir. Ayrıca binlerce takipçisi olan biri için kullanıcıları tek tek seçmek zahmetli bir iş olabilir. Bu konuda kişilerin kendince yapması gereken işlemler bellidir. Tüm kullanıcılar uygun bir şekilde tek tek seçilerek daha sonra paylaşılacak olan hikayeleri görmemek üzere işlemler yapılabilir.