Milyonlara hitap eden Instagram uygulaması her geçen gün kullanıcıların taleplerine göre platformu geliştirmeye devam etmektedir. Her geçen gün yeni özellikler ile birlikte kullanıcılara sunduğu hizmet sayesinde yeni kullanıcılara ulaşmaktadır. Global bir alanda hizmet veren bu platform ciddi rakamlarda kişiye hizmet vermektedir. Milyonların kullandığı bu uygulamada son zamanlarda Instagram karanlık mod özelliği dikkat çekmektedir.

Beyaz bir arka plana sahip olan Instagram uygulaması uzun süreler ekrana baktığınız takdirde gözünüzü oldukça yormaktadır. Instagram geliştiricileri bu sorunu ortadan kaldırmak adına karanlık mod özelliğini geliştirmişlerdir. Özellikle ciddi derecede göz alan beyaz arka plan artık bu özellik sayesinde ortadan kalkıyor. Kullanıcıların gözlerinin yorulmaması için geliştirilmiştir. Uzun yıllardır hizmette bulunan bu platformda karanlık mod özelliği nasıl kullanılır? Kullanıcıların bu özellik hakkında merak ettiği konuları sizler için araştırdık.

Gelin beraber inceleyelim. Instagram karanlık mod 2020 özelliği yakın sürede IOS ve Android kullanıcıların kullanımına sunuldu. Kullanıcılar bu özelliğin yayınlanması ile birlikte bu özelliği nasıl kullanacaklarını araştırmaya başladı. Milyonlara ulaşmayı başaran Instagram platformu her geçen gün yeni gelişmeler ile karşınıza çıkmaya devam ediyor. Instagram karanlık mod android kullanımı için gelin izleyeceğiniz yollara göz atalım.

FIRSATGETİR

Instagram karanlık mod özelliği

Instagram Türk Gerçek Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Karanlık Mod Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak Android telefonumuzda Google Play Store uygulamasına giriş yapıyoruz.
  • Google Play Store uygulamasında sol üstte bulunan üç çizgiye basıyoruz.
  • Açılan pencereden uygulamalarım ve oyunlarım kategorisini seçiyoruz.
  • Bu kategoride Instagram uygulamasını buluyoruz.
  • Instagram uygulamasına tıklayarak en aşağıda beta sürüme katılmayı işaretliyoruz.
  • Kısa bir süre bekleyeceğiniz bu adımlardan sonra aynı kategoriye aynı yöntem ile giriş yapıyoruz.
  • Instagram uygulamasına güncelleme geldiğini fark edeceksiniz.
  • Güncelleştirmeyi tamamladıktan sonra karanlık mod kullanımı telefonunuz için uygun bir hale geliyor.
  • Bundan yapmanız gereken tek işlem telefonunuzun ayarlar kısmından gece modu aktifleştir seçeneğini bulmak olacaktır. Telefonunuzun gece modunu açtığınız takdirde karanlık mod aktif olacaktır.

Instagram karanlık mod nasıl yapılır ?” hakkında bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyoruz. Android Pie(9.0) sürümlerinde çalışan bu özellik için yeni android sürümüne sahip cihaz gerekmektedir. Kullanıcılar için Instagram platformunu kullanışlı bir hale getiren bu özellik sayesinde artık gözlerinizi alacak bir tasarım sorunundan kurtulmuş olacaksınız. Özellikle gece yatağa yattığınızda Instagram gezintinizde göz alıcı ışığı olan bir arka plandan kurtuluyorsunuz. Bunun yanı sıra etrafa yaydığı ışıklardan rahatsız olan kişiler içinde çok avantajlı bir özelliktir.

 

Instagram dark mode

Kolay bir şekilde kullanılabilen bu özellik telefonun gece modunu kapatarak kolay bir şekilde etkisiz hale getirilmektedir. Milyonlara hitap eden bu sosyal medya platformu hala kullanıcılara daha iyi bir ortam sunmak adına geliştirilmektedir. Son zamanlarda en çok dikkat çeken özelik olan karanlık mod özelliğini sizlere anlattık. Karanlık mod özelliği İOS telefonlarda da sıklıkla kullanılmaktadır. İOS telefonlar için bu özelliği nasıl aktifleştireceğinizden bahsedelim.

  • Telefonunuzun ayarlar menüsünden ekran ve parlaklık bölümüne gelin.
  • Bu ekranda koyu mod özelliğini göreceksiniz.
  • Bu özelliği aktif hale getirerek Instagram karanlık mod özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

İOS telefonlarda Android kadar işlem gerektirmeyen bu özellik kolay keşfedilebilir olması sayesinde yaygın bir kullanıma sahiptir. İOS 13.0 sürümlerinde kullanılan bu özellik daha alt sürümlerde çalışmamaktadır. Kolay bir şekilde bu özelliği etkisiz hale getirmek istiyorsanız yapılan işlemlerin tam tersin yapmanız yeterli olacaktır.

Böylesine kullanışlı bir özelliği hayatınızın her anında değerlendirebilirsiniz. Instagram üzerindeki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak adına farklı yazılarımızdan yararlanabilirsiniz. Her geçen gün yeni özellikler ile karşınıza çıkan Instagram gelişmeye devam etmektedir.