Instagram keşfet sıfırlama Sosyal medya platformları her geçen gün kullanıcı sayısını yükseltmeye devam ediyor. Bu platformlara sürekli olarak yenileri eklense de insanların uzun süredir tercih ettiği platformların sarsılması çok kolay değil. Hiç kuşkusuz Instagram da bunların başında geliyor.

FIRSATGETİR

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı bulunan Instagram bilindiği üzere bir video ve fotoğraf paylaşım platformu. İnsanlar sürekli olarak paylaşımlarda bulunarak insanlara kendi yaşantılarından kesitler sunuyor.

Instagram ana sayfasında takip edilen profillerin paylaşımları görülürken Instagram’ın “keşfet” olarak isimlendirilen bir bölümü de yer alıyor. Birçok insan hala bu kısımdan haberdar değil. Düzenli olarak keşfet kısmında zaman geçiren insanlar da bu bölümün nasıl bir düzene sahip olduğunu bilmiyorlar.

Instagram Etkileşim / Keşfet Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Keşfet Nedir?

Instagram tarafından sunulan keşfet özelliğinin tanımlamak çok da kolay değil. İnsanların birbirlerinden haberi olmadan yaptıkları paylaşımların gözlemlendiği bir alan olarak gösterilebilir. Profillerden paylaşılan ve çok fazla beğeni ya da yorum alarak dikkat çeken paylaşımlar keşfet kısmına girmektedir. Böylece benzer profillere ilgi duyan kişilerin karşısına bu paylaşımlar da çıkar.

Uygulamanın keşfet kısmına giriş yapan kişiler her zaman ilgi alanlarına göre paylaşımlar ile karşılaşacaktır. Bu sayede çok daha fazla profil bularak takip etme şansını yakalar. Moda ile ilgilenen kişilerin karşısına onlarca farklı moda sayfası çıkacaktır. Benzer bir şekilde gezi ve macera tutkunları da kendileri için en uygun paylaşımları görebilirler.

Instagram keşfet sıfırlama

Instagram Keşfet Sistemi Nasıl Çalışır?

Instagram’da uzun süredir var olan ve genellikle kullanıcıların çok sevdiği keşfet bölümü insanlarda bazı soru işaretleri oluşturmuş durumda. Herkes keşfet kısmına giriş yaptığında karşısında farklı paylaşımları görüyor. Bu da insanların keşfet kısmındaki paylaşımların neye göre seçildiğinin merak edilmesine sebep olmakta. Çünkü keşfet kısmına düşen paylaşımlar kısa sürede beğeni sayısını arttırıyor.

Keşfet kısmı insanlara ilgi alanlarına daha rahat ulaşma imkânı tanımaktadır. Kişinin ilgi alanı neyse, daha önce hangi profilleri incelemişse buna uygun paylaşımlar karşısına çıkacaktır. Kişinin kendi yaptığı paylaşımlar ve takip ettiği sayfalar da keşfet kısmında karşısına çıkan paylaşımlar üzerinde etkili olur.

Instagram Keşfet Kısmının Avantajları Neler?

Instagram’da yer alan keşfet bölümünün birçok avantajından bahsetmek mümkün. Her ne kadar ortaya çıkardığı dezavantajlar insanlar tarafından tartışılıyor olsa da avantajları olduğu kesindir. Bu sebeple de her geçen gün keşfet kısmını kullanan insan sayısında artışlar meydana gelir. Instagram’ı doğru ve faydalı bir şekilde kullanan kişiler için keşfet bölümü muhteşem bir seçenek olacaktır.

İlgi Alanlarınıza Kolayca Ulaşın

Profilinizde takip ettiğiniz sayfaların büyük bir kısmı ilgi alanlarınız ile alakalıdır. Sürekli olarak ilgi alanlarınızla bağlantılı olan sayfaları inceleyip beğenirsiniz. Bu durum keşfet kısmında da ilgi alanlarınıza uygun paylaşımların karşınıza çıkmasını sağlayacaktır. Böylece ilgi duyduğunuz alanlara ait binlerce farklı paylaşımı görebilirsiniz.

Takipçi Sayınızı Hızla Arttırın

Doğru adımlar atarsanız paylaşımlarınız kısa süre içerisinde keşfet kısmında ortaya çıkmaya başlayabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda takipçi sayınız hızlı bir şekilde artar. Özellikle Instagram üzerinden kazanç sağlamayı amaçlayan kişiler için takipçi sayısında yaşanan artış son derece önemli olacaktır. Kazanılacak olan reklam gelirleri artış gösterecektir.

Beğeni Sayısında Gözle Görülür Artış

Instagram paylaşımları altında yer alan “Beğeni” butonu birçok kişi için bu platformdaki en önemli kısım. İnsanlar her zaman yüksek miktarda beğeni almak istiyorlar. Bunun için keşfet kısmından önemli bir yardım alınabilir. Keşfet kısmına giren paylaşımların beğeni sayıları da hızlı bir artış içerisine girer.

Instagram Keşfet Sisteminin Dezavantajları Neler?

Instagram profilleri insanların kişisel alanları olarak kabul edilmektedir. Bu alanlarda insanlar diledikleri gibi zaman geçirip paylaşım yapabilirler. İnsanlar yanlarında ekranlarını görebilecekleri bir yakını varken keşfet kısmına girmeye çekinebilir. Çünkü bu kısımda görülecek olan paylaşımlar birbirinden bağımsızdır ve çok farklı olabilir. Bazı durumlarda olumsuzluklar ortaya çıkar.

İnsanlar aileleri ya da arkadaşlarının yanında keşfet kısmına girdiğinde uygunsuz fotoğraf ve videolar ile karşılaşabilirler. Böyle bir durum olduğunda insanların sürekli olarak bu uygunsuz paylaşımları takip ettiği düşünülür. Bu sorunların yaşanmaması adına da Instagram keşfet sıfırlama işlemi devreye girer. Instagram keşfet sıfırlama 2020 senesinin en merak edilen konularından bir tanesidir. Telefonlar üzerinden uygulanması oldukça kolaydır.

Instagram Keşfet Android Telefonlarda Nasıl Sıfırlanır?

Akıllı telefon sektöründe ağırlık Android telefonlardan yanadır. Yalnızca Apple markasının kendine has bir işletim sisteminin olması ve diğer markaların tamamında Android kullanılması insanların büyük oranda bu işletim sistemine sahip olmasına sebep olmaktadır. Bu işletim sisteminde de Instagram keşfet sıfırlama 2020 işlemi kolayca gerçekleştirilebilir.

Instagram Hesabınıza Giriş Yaparak Başlayın

Instagram üzerinden bir değişiklik yapmayı düşünüyorsanız her zaman ilk olarak kullanıcı isminizi ve şifrenizi kullanarak giriş yapmanız gerekmektedir. Instagram keşfet sıfırlama Samsung için de durum değişmez. Tüm Android işletim sistemine sahip telefonlarda hesaba giriş işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Hesap şifresini unutmuş olan kişiler profillerinden değişiklikler yapabilir.

Kendi Profil Sayfanıza Gelin

Instagram kullanıcıları düzenli olarak kendi profil sayfasını kontrol eder. Uygulamanın sağ alt kısmında, profil resminiz ile gösterilen kısım profile giriş kısmıdır. Bu kısma giriş yaparak profilinizi görüntülemeye başlarsınız. Keşfet kısmının sıfırlanması için bu kısmın açık olması gerekmektedir. Profilinize giriş yaptıktan sonra ekstra bir işlem yapmanıza gerek olmaz.

Telefonun Ayarlar Bölümünü Açın

Telefonunuzdan Instagram keşfet sıfırlama işlemini gerçekleştirmek için yapacaklarınıza telefonun diğer uygulamaları üzerinden devam etmeniz gerekir. Telefonunuzda yer alan ayarlar uygulamasına girerek işlemleri resmi olarak başlatabilirsiniz. Bu kısımdan birçok farklı ayar yapılırken uygulama ayarları da yapılmaktadır. Instagram’da yapılacak olan ayarlamaların bir kısmı da buradan yönetilir.

Uygulamalar Bölümüne Giriş Yapın

Telefonunuzun ayarlar kısmında birçok farklı sekme söz konusu olmaktadır. Buradan uygulamalar ya da uygulama yöneticisi kısmına giriş yapmanız gerekmektedir. Bu kısımdan telefonunuzda yer alan tüm uygulamalar üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Instagram’ın keşfet kısmında yapacağınız değişimler için de bu kısma giriş yapmanız gerekmektedir.

Uygulamaları Yönet Kısmına Tıklayın

Uygulamaları yönetmek ya da uygulamalar üzerinde farklı işlemler yapmak için “uygulamaları yönet” kısmına giriş yapın. Bu ekranda karşınıza onlarca farklı uygulama çıkacaktır. Bu uygulamalar arasından Instagram’ı bulmanız gerekiyor. Ancak bu süreçte birçok farklı uygulama da gözünüze ilişecek. Dilerseniz bu uygulamaları da silebilir ya da düzenleyebilirsiniz.

Instagram Logosunu Bulup Tıklayın

Uygulamaların tamamı karşınıza çıkarken yavaşça listenin alt kısmına doğru ilerlemeniz gerekmektedir. Instagram ambleminin ve isminin nerede çıkaracağı konusunda bir standart olmaz. Kısa süre içerisinde Instagram’ı bulduktan sonra tıklamanız gerekir. Böylece Instagram üzerinden yapabileceğiniz değişikliklerin sayfasına giriş yapmış olursunuz. Bu kısımdan birçok farklı işlem yapılabildiğini unutmamanız gerekiyor.

Verileri Temizle Butonuna Tıklayın

Çok fazla zamanınızı almayacak olan Instagram keşfet sıfırlama Huawei telefonlarında çok rahat bir şekilde yapılır. Bu aşamaya kadar gelen kişiler verileri temizleyerek Instagram profillerindeki tüm arka plandaki bilgileri ortadan kaldırırlar. Bundan sonra yenir bir Instagram hesabında hangi keşfet video ve fotoğrafları çıkıyorsa kullanılan profilde de benzer bir görüntü ortaya çıkacaktır.

Instagram Keşfet Apple Telefonlarda Nasıl Sıfırlanır?

Apple dünya üzerinde kendi işletim sistemini kullanan tek markadır. Birçok marka bu yönde araştırmalar ve uygulamalar yaptığını belirtse de henüz kendi işletim sistemini çıkarmış farklı bir firma bulunmaz. Bu durum uzun süre farklı markalar kullanan kişilerin Apple kullanıcısı olduktan sonra zorlanmasına sebep olacaktır. Çünkü tamamen farklı bir işletim sistemi ile karşı karşıya kalınır.

Instagram Uygulama Kısayolundan Giriş Yapın

Instagram’da keşfet kısmını sıfırlamak için uygulamaya giriş yapılması gereklidir. Bu kısımlarda Android işletim sistemi ile bir farklılık söz konusu olmaz. Hesabınızın giriş bilgilerini hatırlıyor olmanız gerekmektedir. Eğer herhangi bir bilgiyi unuttuysanız Instagram’dan yardım alarak giriş bilgilerini sıfırlayabilirsiniz.

Profilinize Geçin

Instagram giriş işlemini otomatik olarak ya da elle bilgileri girerek yaptıktan sonra profil bölümüne geçilmesi gerekmektedir. Instagram keşfet sıfırlama Apple telefonlarda ayarlar bölümünden yapılır. Ancak bu süreçte profilin aktif ve online olması istenmektedir. Bu sebeple de profil sayfası açılıp bu aşama tamamlanır.

Telefonun Ayarlar Bölümüne Giriş Vakti

Apple marka telefonunuzun ayarlar kısmına giriş yapmanız gerekiyor. Instagram keşfet sıfırlama Samsung markası için olduğu gibi Apple markasında da ayarlar kısmından kolayca yapılmaktadır. Daha önce Apple marka telefon kullanmamış olan kişiler dahi direktiflerimiz ile keşfet sorunundan kurtulacaktır. Ayarlar bölümü bu işlemlerin yapılabileceği tek kısım olarak gösterilebilir.

Genel Ayarlar Sekmesini İnceleyin

Android telefonlar ile Apple marka telefonların arasındaki fark bu aşamadan itibaren gözlemlenmeye başlanacaktır. Android telefonlarda direkt olarak uygulama kısmına geçilirken Apple telefonlarda önce “Genel Ayarlar” sekmesine tıklanması gerekmektedir. Eğer telefonunuzun ekranında uygulamalar ile ilgili bir sekme arıyorsanız bu aşamada bulamayacağınızı belirtmeliyiz. Uygulamalar üzerinde işlemler gerçekleştirebilmek için ilk olarak genel ayarlara girilmesi gerekmektedir.

İPhone Saklama Alanı Kısmına Girin

Genel ayarlar sekmesinin altında birçok küçük sekme yer almaktadır. Telefonunuzdan talebiniz neyse bu kısımdan rahatlıkla bulabilirsiniz. Burada “iPhone saklama alanı” isminde bir sekme bulunur. Bu sekmeye tıkladığınız anda da direkt olarak işlem başlayamayacaktır. Uygulamalar için önemli işlemler yapılabildiğinden birkaç küçük aşama daha eklenerek insanların bu işlemi yanlışlıkla yapması engellenmiştir.

Saklama Alanını Yönetmeye Başlayın

Telefonunuzdaki saklama alanlarının ne kadar değerli olduğunu biliyorsunuz. Büyük bir kısmını fotoğraflar ve videolar dolduruyor. Ancak bu alanda uygulanmaların katkıları da oldukça yüksek. Saklama alanını yönetmek istediğinizde karşınıza çok sayıda farklı uygulama çıkacaktır. Tüm uygulamaların kendilerine özel bir saklama alanları yer alır. Buradan uygulamaların saklama alanlarını düzenleyebilirsiniz.

Instagram Uygulamasını Seçin

Saklama alanına müdahale söz konusu olduğunda tüm uygulamaların tarafınızca görülmesi gerekmektedir. Bunun için de karşınıza kalabalık bir liste çıkacaktır. Bu liste içerisinden Instagram logosunu bulmanız ve seçimini yapmanız gerekir. Instagram seçiminden sonra Instagram keşfet sıfırlama Apple işleminin son aşamalarına geçilmiş olacaktır.

Uygulamayı Telefonunuzdan Kaldırın

Android kullanıcıları bu aşamada hesap geçmişlerini temizleme seçeneği ile karşı karşıya kalıyordu. Ancak Apple kullanıcılarının karşısına böyle bir seçenek çıkmıyor. Bu sebeple de insanlar uygulamayı kaldırmak zorunda kalıyor. Uygulamayı kaldırmak istediğinizi bildirdiğinizde size birkaç soru yöneltilecektir. Bu sorulara verilecek olan yanıtlar Instagram keşfet sıfırlama 2020 açısından çok önemli olur.

Verilerin Silineceğini Kabul Edip Uygulamayı Kaldırın

Uygulamayı kaldırma seçeneğini seçtiğinizde size kaldırma esnasında geçmişe dönük verilerin silinip silinmeyeceğini sorar. Bu da profilinizin arındırılması anlamına gelecektir. Geçmiş verilerin silinmesini istediğinizi belirterek uygulamayı kaldırın. Uygulama kalktığında tüm verilerinizde onunla beraber silinir. Sonrasında uygulama tekrar yüklenir ve ilk günkü özelliğe bürünmüş bir halde olur.