Instagram müziği, temel olarak bir Instagram hikâyesine müzik eklemenizi sağlayan bir hikâye çıkartmasıdır. Instagram müzik etiketi hem iOS hem de Android cihazlarda mevcuttur ancak her ülkede mevcut değildir bu nedenle bu uyarı ile karşılaşmak oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Instagram'da gezinirken müzikli hikâyeler ve 'Instagram Müziği bölgenizde mevcut değil' bildirimi ile karşılaşıyorsanız, bunun nedeni platformun henüz ülkeniz için müzik lisansı alamamasından kaynaklanır.

Telif hakkı ihlali veya korsan müzik sorunları nedeniyle Instagram'ın müzik çalmak için bir lisansa ihtiyacı var. Platform bu özelliği Facebook'tan sonra uygulamaya koydu, videolara şarkı eklemek için Sony Music, Universal Music ve Warner Music Group ile bir anlaşma yaptı.

Özelliğin kullanılamadığı bölgelerde, telif hakkı ve korsanlıkla ilgili evrensel bir yasa olmadığı için dikkat edilmesi gereken bir takım yasal prosedürler bulunmaktadır. Özelliğin küresel ölçekte kullanıma sunulması biraz zaman alabilir.

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Müzik Bölgenizde Kullanılamıyor: Nasıl Düzeltilir?

Instagram Uygulamasını Kaldırın ve VPN Kullanın

İlk olarak, bir VPN almadan önce Instagram uygulamasını cihazınızdan kaldırın. Uygulamayı ilk kez çalıştırdığınızda uygulama mevcut konumunuzu 'algıladığı' için bu çok önemlidir.

Uygulamayı kaldırdıktan sonra, açmak VPN telefonunuzda.

VPN'iniz çalışmaya başladığında Google Play'e veya App Store'a gidin ve Instagram'ı tekrar yükleyin. Kurulumu tamamladıktan sonra Instagram hesabınıza giriş yapın.

'Bölgenizde Instagram Müziği Bulunamıyor' hatasını düzeltmek için bir VPN'i nasıl indireceğiniz ve kullanacağınızla ilgili basit bir kılavuz:

  1. App Store veya Google Play'i açın ve ücretsiz bir VPN uygulaması arayın.

  2. Uygulamayı telefonunuza yükleyin.

  3. Uygulamayı açın ve ABD, İngiltere, Kanada veya Instagram müziğinin mevcut olduğu herhangi bir ülkenin sunucusuna bağlanın.

  4. Instagram uygulamasını kapatın ve ardından VPN çalışırken tekrar açın.

  5. Bu kadar. Artık gerçek konumunuzdan bağımsız olarak diğer kullanıcıların hikâyelerinde Instagram müziklerini dinleyebilir ve kendi hikâyelerinize ekleyebilirsiniz.

Üçüncü Taraf Uygulamaları

Google Play ve App Store'dan Storybeat veya Instories gibi üçüncü taraf uygulamalarla hikâyelerinize müzik ekleyebilirsiniz. Bu uygulamalar, mevcut konumlarınızdan bağımsız olarak müzikal hikâyeler eklemenize olanak tanır.

Doğru Konumdaysanız Sorunu Nasıl Düzeltirsiniz?

Instagram'ın bu özelliği desteklemediği bir ülkede bulunuyorsanız, 'Bölgenizde müzik kullanılamıyor' hatasıyla karşılaşmak can sıkıcıdır. Ancak Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa'daysanız bu kesinlikle farklıdır. Bu ülkeler Instagram Müzik özelliği tarafından desteklenen ülkeler. Durum buysa ne yapmalı?

Uygulamayı Güncelle

Instagram uygulaması akıllı telefonunuzda otomatik olarak güncellenmiyorsa, yeni önemli özellikleri kaçırmamak için uygulamayı kendiniz güncellemelisiniz. Uygulama güncellemesi, Instagram sorunlarınıza neden olan her şeyi çözebilir.

Uygulamadan Çıkış Yapın, Ardından Giriş Yapın

Bu çok basit ve etkisiz bir işlem gibi görünebilir, ancak Instagram profilinizden çıkış yapıp tekrar giriş yapmak yardımcı olabilir.

Instagram'ı Kaldırın ve Sonra Yeniden Yükleyin

'Instagram Müzik bölgenizde kullanılamıyor' hatasıyla karşılaşmaya devam ederseniz ve yukarıdaki iki seçenek yardımcı olmadıysa, farklı önlemler almanın zamanı geldi: Instagram'ı mobil cihazınızdan kaldırmayı deneyin ve ardından yeniden yükleyin. Ayrıca Wi-Fi verilerinden mobil verilerinize veya tam tersi şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Hikâyenize Instagram Müziği Nasıl Eklenir?

Yaşadığınız ülkede Instagram hikâyelerine müzik parçası eklemeye izin veren veya sorunu çözmeyi başaran şanslı kişilerdenseniz, hikâyenize nasıl müzik ekleyeceğiniz konusunda basit bir rehber burada.

  1. Akıllı telefon kitaplığınızdan bir fotoğraf/video çekin veya bir resim veya video seçin.

  2. Normalde yaptığınız gibi bir Instagram hikâyesi oluşturmaya başlayın.

  3. Çıkartmalara gidin ve 'Müzik' çıkartmasını bulun.

  4. Bir şarkı seçin, ardından şarkının bölümünü ve hikâyenizde çalmak istediğiniz zamanlamayı seçin.

  5. Hikâyedeki müzik etiketini şarkı sözleri, kapak resmi veya şarkının adını içeren küçük bir kutu olarak görmek isteyip istemediğinizi seçin.

  6. Bitirdiğinizde 'Bitti'ye dokunun ve hikâyenizi gönderin.

Bu kadar.