Instagram topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz gibi uyarılar genel olarak sosyal medya yani Instagram hesabımızın başkaları tarafından kullanıldığında ortaya çıkabiliyor.

Hesabımızın başkaları tarafından kullanılıyor derken kastettiğimiz 3. parti uygulamalar ile şifre paylaşımı yaptığımızda aslında arka planda hesabımızın başka hesaplara takip isteği göndermesi veya fotoğraflarını beğenmesi gibi işlemler için kullanılabiliyor.

Bu gibi topluluk kurallarına aykırı davranışlar olduğu için hesabınız kısıtlanıyor.

Öncelikle Instagram hesabınızın neden kısıtlandığına bakmanız gerekiyor. Hesabınızın neden kısıtlandığını öğrenmek için yapmanız gerekenler ;

Instagram profilinize giriş yapın ve sağ üst köşede ki üç çizgi ikonuna tıklayın. Açılan pencereden " Ayarlar " sekmesine tıklayın ve sayfanın alt kısmında yer alan " Yardım " bölümüne tıklayın.

Bu ekranda yer alan " Destek Talepleri " seçeneğine tıklayarak hesabın hangi sebepten kısıtlandığını öğrenmelisiniz.

Daha sonrasında kısıtlama sebebi sıkça takip etmeniz veya beğeni yapmanız gibi durumlar ise öncelikle yapmanız gereken hesabınızı hemen güvene almanız gerektiğidir. Hesabınızın güvenliğini sağlamazsanız hesabınızın çalınması gibi durumlara kadar konu gidebilir.

Hesabınızı güvene almak için öncelikle şifrenizi güncellemelisiniz. Daha sonra 3. Parti uygulamaları kullanmayı bırakarak yeni oluşturduğunuz şifreyi hiç kimse ve hiç bir uygulama ile paylaşmamalısınız.

Hemen ardından 2 adımlı doğrulamayı aktif ederek, şifrenizin çalınması durumda bile hesabınıza giriş yapılmasını önlemelisiniz.

Instagram Türk Gerçek Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Erişim Kısıtlaması Nasıl Kaldırılır?

Instagram erişim kısıtlaması nasıl kaldırılır ? Bu konuda ne yapacağınız hakkında bir fikriniz yoksa hemen size bahsedeceğimiz işlemleri yaparak erişim kısıtlamasını kaldırmak için talep oluşturabilirsiniz.

Öncelikle yukarıda bahsettiğimiz gibi Instagram topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz sorununun neden kaynaklandığı öğrenip buna dayanarak Instagram'a bir açıklama yapmanız gerekiyor.

Sorunu çözmeden kesinlikle talepte bulunmamanızı öneriyoruz. Çözümler ile alakalı yukarıda sizlere neler yapabileceğinizden bahsettik. Aynı sorunu tekrar yaşamanız durumunda hesabınız kalıcı olarak kapatabileceğini ve yardım talebi oluştursanız bile açılmayacağını bilmelisiniz.

5 Adımda Instagram erişim kısıtlaması kaldırmak

  1. Instagram profilinize giriş yapın.
  2. Sağ üstte yer alan üç çizgi ikonuna tıklayarak ilerleyin.
  3. Açılan sekmede " Ayarlar " butonuna tıklayarak ilerleyin.
  4. Açılan sekmeden " Yardım " butonuna tıklayarak ilerleyin.
  5. Açılan ekranda " Sorun Bildir " kısmını göreceksiniz burada ilgili alanları doğru bir şekilde doldurarak formu gönderin.

Bu işlemleri sağladıktan sonra Instagram ekibi hesabınızı incelemeye alacak ve yüksek ihtimal ile tekrardan kullanıma açacak ve kısıtlamayı kaldıracaktır. Buradan sonrası çok önemlidir, kesinlikle hesabınızın bilgileri tekrardan 3 . parti uygulamalar ile paylaşmamanız ve bilgilerinizi güncellediğinizden emin olmanız gerekiyor.

Tekrardan aynı sorunu yaşamanız halinde hesabınızın kalıcı olarak kapatılabileceğini unutmamanız gerekiyor. Hesabınıza erişiminizin kesilmemesi için gerekli tüm değişiklikleri sağlayarak daha dikkatli davranmanızı öneriyoruz.