TikTok, kullanıcıların popüler müzikle dans etme ve uygulama içi trendleri takip etme ile birlikte kısa videolarını paylaşabilecekleri bir sosyal ağdır. Her ne kadar öncelikle günlük kullanıcılar için tasarlanmış olsa da, TikTok For Business'ın lansmanı,  reklamcılık ve izleyicilerle bağlantı kurmak için yüksek güçlü bir platform haline geldiğinden şirketleri uygulamaya çekti. İçerik oluşturucu aracını pazarlama için kullanan işletmeler başarıya ulaştı, bu nedenle, anlaşılır bir şekilde, uygulamanın müşteri hizmetleri ve destek gibi diğer işlevler için kullanılıp kullanılamayacağını merak ediyor olabilirsiniz. Burada, bunun mümkün olup olmayacağını, uygulamayı destek için kullanma seçeneklerini ve uygulamaya yatırım yapmanız gerekip gerekmediğini tartışılacaktır. Platformu destek için kullanıp kullanamayacağınıza basit bir cevap evet; Müşteri hizmetleriniz için TikTok'u kullanabilirsiniz. Yerleşik müşteri desteği çözümleri bulunmamakla birlikte, yerel özelliklerinin çoğu ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanılabilir. Bu özelliklerden bazılarını ve bunların müşteri desteğiyle nasıl ilişkili olduklarını gözden geçirelim.

Ücretsiz Tiktok İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

TikTok Soru-Cevap

Bir içerik oluşturucu veya işletme hesabı olanlar için özel olarak hazırlanan TikTok Soru-Cevap, kullanıcılara soru-cevap filtresini içeren videolarınızın yorum bölümünde soru sorma seçeneği sunar. Tüm sorular Soru-Cevap gelen kutusunda saklanır ve sorulara kolayca göz atabilir, yanıtlamak istediğinizi seçebilir ve bir video yanıtı oluşturabilirsiniz.  Bu özellik, müşteri sorularına doğrudan yanıt vermenize ve hedef kitlenizle bir etkileşim duygusu oluşturmanıza olanak sağladığı için müşteri hizmetleri için faydalıdır. Bir bonus, onları silmediğiniz sürece, video yanıtlarınızın tüm kullanıcılar tarafından görülmesi için profilinizde saklayabilirsiniz, böylece insanlar sorularına yanıt almak için hesabınıza gelebileceklerini bilirler.

TikTok Canlı

TikTok'un canlı özelliği, doğrudan profilinizden gerçek zamanlı video akışı yapmanızı sağlar. Canlı yayın, müşteri hizmetleri için değerli bir araçtır. Hedef kitlenizle gerçek zamanlı olarak iletişim kurabilir, tartışmalar yapabilir, soruları yanıtlayabilir, yorum bölümünden yapılamayacak bir bağlantı oluşturabilirsiniz. Birçoğu videolarınızı izleyeceğinden, aynı soruları olan birden fazla kitle üyesi sorunlarını bir kerede çözebilir. TikTok Live, özellikle insanların karşılaştığı genel sorunları fark ederseniz, ürün tanıtımları yapmak için harika bir yerdir. Çeşitli sosyal platformlarınızda oturumun reklamını yapabilirsiniz ve kullanıcılar uygulamayı açabilir, canlı yayınınızı izleyebilir ve ürünlerinizi nasıl kullanacağınız hakkında daha fazla bilgi edinebilir. Ne yazık ki, TikTok Live videoları canlı yayın sona erdiğinde kaybolur, bu nedenle, takip ettiğiniz hesapların canlı yayına geçtiğini görmek için uygulamayı aktif olarak izlemiyorsanız bir örnek bulmak zor.

TikTok Stitch

Stitch, başka bir TikTok kullanıcısının mevcut videosuna dayalı bir video oluşturmanıza olanak tanıyan bir özelliktir. Bir müşteri hizmetleri aracı olarak, işletmenizle ilgili hashtag'lere göz atabilir ve soru sordukları veya yalnızca şirketinize ilgi gösterdikleri videoları bir araya getirebilirsiniz. Beğendikleri bir markanın videolarını fark etmesinden heyecan duyacakları için onlarla bir bağlantı oluşturacaksınız ve diğer kullanıcılara uygulamada aktif olduğunuzu göstereceksiniz, bu da sayfanıza daha fazla katılım sağlayabilir.

Soruları ve DM'leri Doğrudan Cevaplama

Diğer bir seçenek de standart rotaya gidip yorum bölümünde ve DM'lerde müşteri sorularına cevap vermektir. Bunların ikisi de geçerli seçenekler olsa da, DM'ler özel ve birebir konuşmalar olduğundan ve varsa çoğu yorumlar bazen kaybolabileceğinden daha az geneldir. Gösterildiği gibi, bazen diğer platformlarda sunulan yerleşik çözümler olmamasına rağmen, TikTok'u müşteri hizmetleri için kullanmanın birçok yolu vardır.

Müşteri Hizmetleri için TikTok Kullanmalı mısınız?

Müşteri hizmetleri için herhangi bir sosyal medya platformunun kullanılıp kullanılmayacağına karar vermek, işletmenizin özel ihtiyaçları ile ilgili olmalıdır. En büyük nedeni, TikTok'un gelişmekte olan bir platform olmasıdır.  155 farklı ülkede aylık 600'den fazla aktif kullanıcıyla, hedef kitlenizin bir kısmı muhtemelen uygulamada ve yapılacak en iyi hizmetlerden biri, müşterilerinizle bulundukları yerde buluşmaktır. TikTok kullanıcıları, markanıza telefon, e-posta veya mesajlaşma araçları üzerinden olmayan bir yüz koyarken, Stitch ve Live özellikleriyle oluşturabileceğiniz resmi olmayan sahne arkası türü içeriği de tercih edebiliyorlar. Ancak bu bir uyarı olabilir, çünkü bu tarz sizin için yeniyse markanız için kişiselleştirilmiş bir ses bulmak zor olabilir.

Bir başka avantaj da, TikTok for Business ve Creator hesaplarının ücretsiz olması

Ve hizmete özel araçların eksikliğini telafi etmesidir. İşinize yaramayacak bir platformda boşa para harcamayacaksınız. Basitçe bir hesap oluşturabilir, işletmenizi doğrulayabilir ve destek için platformu kullanmaya başlayabilirsiniz. Yine de, uygulamayı kullanmaya karar verirseniz, tutarlı olmaya çalışın. Birdenbire ortadan kaybolursanız, müşterileri hayal kırıklığına uğratmak ve onların kafasını karıştırmak istemezsiniz. TikTok'u müşteri hizmetleri için kullanmanın ana dezavantajlarından biri daha önce belirtilmişti: Yerleşik hizmet çözümleri yoktur, bu nedenle uygulamadaki yerel özelliklerden yararlanmanız ve sizin için çalışmasını sağlamanız gerekir. TikTok'a uyum sağlamak için henüz yerleşik bir destek stratejiniz yoksa bu zor olabilir.