Spotify artık internetteki en popüler müzik paylaşım platformlarından biri olarak önemli bir erişime sahip. Bir kullanıcı olarak, hedef kitleniz tarafından fark edilmek istiyorsanız, önünüzde kat etmeniz gereken zorlu yollar bulunmaktadır. Bunun nedeni, benzersiz bir müzikle her gün arasına yenilerin katıldığı bu kalabalığın arasından sıyrılmanın neredeyse imkânsız olmasıdır. Sizinle aynı şeyleri başarmaya çalışan bu kadar çok insanın olduğu bir dünyada, bunu nasıl yürütüyorsunuz? Kendiniz mi yapıyorsunuz ve sektörü manuel olarak ele geçirmei mi umuyorsunuz? Yoksa Spotify'da büyümenin alternatif bir yolunu mu buluyorsunuz? Hadi bir bakalım.

İyi haber şu ki, Spotify ile müziğinizi satın almadan daha fazla çalma seçeneğine de sahipsiniz. Kesinlikle satın alma yoluna gitmenize gerek yok, o yüzden pazarlama bütçenizden çok fazla harcamadan Spotify plays büyütmenin birkaç yoluna göz atalım.

Spotify Track Dinleme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Sanatçılar İçin Spotify Hesabı Oluşturun

Sanatçılar için Spotify hesabı oluşturduğunuzda, anında doğrulanabilirsiniz; bu, hesabınızın güvenilirliğini artırmanın harika bir yoludur. Ayrıca, parçalarınızın veri analizinden müziğiniz başka birinin çalma listesine eklendiğinde bildirimlere kadar her türlü farklı özelliğe özel erişime sahip olacaksınız. Bu, bir Instagram hesabının iş versiyonuna benziyor ve daha fazla doğru kişi tarafından görülmenize yardımcı olacak uzun bir yol kat edecek. Ayrıca onlara Spotify büyümenizi bir sanatçı olarak ciddiye aldığınızı ve bununla gerçekten iyi yapmak istediğinizi gösterecek. Bunu, oynatma listesi verilerini takip etmek için kullandığınızdan emin olun ve bunlardan yararlanabilmek için trendleri takip etmeye çalışın. En iyi yanı, bu özelliğin kullanımının tamamen ücretsiz olması ve birinin müziğinizi ne zaman dinlediğini ve hangi parçaların gerçekten iyi performans gösterdiğini öğrenmenize yardımcı olmasıdır.

green and white logo illustration

Kendi Çalma Listelerinizi Oluşturun

İnsanların müziğiniz etrafında heyecan yaratmasını beklemek yerine neden kendi çalma listelerinizi oluşturmuyorsunuz? Bu, en iyi parçalarınızı tek bir yerde bir araya getirmenin harika bir yoludur. En iyi yanı, onları ana sayfanıza sabitleyebilmenizdir; bu, mevcut içeriğinizi Spotify profilinizin ziyaretçilerine göstermenin ve topluluğunuzu bir araya getirmenin harika bir yoludur.Burası, diğer insanların müziğinin tanıtımının da devreye girdiği yerdir. Kitlenizin dinlemesi için diğer favori sanatçılarınızdan bazılarını içeren çalma listeleri oluşturabilirsiniz. Bu, sektör daha fazla insan tarafından görülebilmeniz için parçalarınızı tanıtmak için başkalarıyla birlikte çalışmanın harika bir yoludur.

İçeriğinizi Çapraz Tanıtın

Spotify ile aynı anda büyütmeye çalıştığınız başka sosyal ağlarınız varsa, onlardan yararlanın. Spotify'da yepyeni bir parçayla çıktığınızda, onu diğer sosyal ağlarınızda çapraz tanıttığınızdan emin olun. Instagram ve Twitter'da biraz takipçi kazanmayı başardıysanız, o zaman izleyicileri aşmak ve onları daha fazla gösterim için konsolide etmek için harika bir fırsat var. Müziğinizi çeşitli sosyal ağlarınızda tanıtmak, topluluğunuzda dinamik kalmanın ve Spotify hesabınıza daha fazla trafik çekmenin harika bir yoludur. Biraz zaman alıcı olsa da, aynı anda büyüyebilmeleri için çevrimiçi etkinliğinizi tüm ağlarınızla birleştirmeye çalışın. Spotify plays satın almayı da hesaba katarak, ilk olarak hangisini deneyimleyeceğiniz size kalmış. Tabii ki burada kararınızı belirleyen birçok farklı faktör var. Örneğin bütçenizin müsaitliği gibi bu yüzden markanız için hangisinin en iyi olduğunu görmek için her birini test etmenizi öneririz. Bütçeniz denemeye izin vermiyorsa, yukarıda ki adımlardan başlayın. Spotify, müziğinizin doğru kitle tarafından görülmesini sağlamanın ve kalabalığın arasından sıyrılmanın güçlü bir yoludur. Parçalarınızda daha fazla Spotify çalmayı nasıl elde edeceğinizi öğrenin ve müziğinizin bu yıl çok daha iyi performans göstermesini izleyin.