Müziğinizin akış platformlarında başarılı olmasını istiyorsanız, Spotify’da parçalarınızı çalmak ve sonra arkanıza yaslanıp rahatlamak ne yazık ki yeterli değil. Doğru yerlere ulaşmak için biraz heyecan yaratmanız gerekiyor, bu da nihayetinde Spotify çalma listesi oluşturucularının dikkatini çekmek anlamına geliyor. Popüler bir Spotify çalma listesinde bir parça almak kutsal kâsedir. Çalma listeleri hızla müzisyenler ve yapımcılar için bir numaralı öncelik haline geldi; bu, bir yayının bir gecede bir avuçtan binlerce akışa çıkmasının bir yolu. Ama önce Spotify ve diğer akış hizmetlerindeki küratörlerin dikkatini çekmek için müziğiniz etrafında biraz heyecan yaratmanız gerekiyor. Spotify'da bir ses getirmenize ve çalma listeleri tarafından fark edilmenize yardımcı olacak birkaç ipucu.

Spotify Play List Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Yayınlanmadan Önce Biraz Heyecan Yaratın

Pazarlama kampanyanıza yayın gününden çok önce başlayın. Ön siparişlerin Ön Kayıtlı, dijital versiyonlarında uyumayın. Yayın akış hizmetlerine ulaşmadan önce etkileşimi garanti ederler. Ve çıkış günü geldiğinde, Spotify güçlü performansı görecek ve bu da onu çalma listelerine dâhil edilmek için daha çekici bir olasılık haline getirecek.

Spotify Sanatçı Sayfanızın Canlı Görünmesini Sağlayın

Bu gıptayla bakılan oyunların önemli olduğunu ve gerçek dinleyicilerden geldiğini unutmayın ve sıradan bir dinleyiciyi, parçanızın sonunda hangi çalma listesinin bittiğinin bir hayranı değil, hayranlarınızdan biri haline getirmek istiyorsunuz. Bu, Spotify profilinize daha kişisel bir his vermek anlamına gelir. Profil fotoğrafınızın ve öne çıkan resimlerin iyi olduğundan, biyografinizin iyi okunduğundan, her şeyi güncel tuttuğunuzdan ve Sanatçı Seçimleri bölümünü kullandığınızdan emin olun.

Müzik Analizlerinizi Yapın

Abonelerde ve dinleyicilerde her ay sürekli bir artış, müziğinizin fark edilmesini ve bu çok önemli Spotify çalma listelerinde bulunma olasılığını artırır. Akıllı promosyon kararları verin ve bu sayıların sabit kalmasını sağlamak için sıkıcı pazarlama ayak işlerini yapın.

Tüm Sosyal Medya Sayfalarınıza Yayın

Tüm sosyal medya hesaplarınızda Spotify'ınıza bağlantılarınız olduğundan emin olun. Kendinizi çevrimiçi olarak tanıtırken nerede bulursanız olun, oradaki Spotify takip düğmesine de basın. Instagram, sayfa biyografinize yalnızca bir bağlantı eklemenize izin verir, böylece tüm bağlantılarınızı bir arada içeren kullanışlı bir açılış sayfası oluşturabilirsiniz. Artık tek tek bağlantıları kopyalayıp yapıştırmak yok. 

Sanatçılarda Çalma Listesi Oluşturabilir

Kendiniz bir çalma listesi oluşturmak, dinleyicilere müzikal etkileriniz hakkında bir fikir verebilir ve müziğinizi diğer gruplarla bir bağlama oturtabilir. Doğrulanmış bir Spotify sanatçısıysanız, sayfanızda çalma listeleri oluşturabilirsiniz. Sadece akıcı bir dinleme deneyimi için değil, aynı zamanda sizi çalma listelerine sokarak iyiliğe geri dönebilecek diğer grupların dikkatini çekmek için sizinkine benzer türdeki müzisyenlerden çalma listeleri yapmayı deneyin. (Elbette çalma listelerine kendi şarkılarınızdan birkaçını da ekleyin.)

Resmi Olmayan Çalma Listeleri Kolay Bir Kazançtır

Bağımsız çalma listelerinden çok büyük bir promosyon gücü bulunur ve onların dikkatini çekmek büyük Spotify çalma listelerinden daha kolaydır. İster müzik gazeteciliği blogcuları tarafından yönetilsinler, ister sadece inanılmaz müzikleri bir araya getirme becerisine sahip müzik severler tarafından yönetilsinler, birden fazla bağımsız çalma listesinde yer almak, oyunlar ve algoritmada ilerlemek için değerlidir.

Spotify Çalma Listesi Oluşturucularının Size Gelmesini Sağlayın

Çok çalışan Spotify çalma listesi küratörlerinin gelen kutularına spam göndermekten daha az ihtiyaç duyulan bir seçenek, onların sizi bulmasını kolaylaştırmaktır. Görülmek, sosyal medyada her zaman aktif olmak ve diğer müzisyenlerle etkileşim kurmak için bulunmanız gereken tüm alanlarda olduğunuzdan emin olun. Dışarı çıkın ve konser verin ve gerçek dünyada ağ oluşturma fırsatlarını araştırın. Her şey yetenek ve şans değil. Spotify çalma listeleri tarafından fark edilerek müziğinize Spotify ve diğer akış hizmetlerinde mümkün olan en iyi başarı şansını verin.