Tiktok'da Nasıl Para Kazanılır ?

Tiktok'tan nasıl para kazanılır ? Gerek internete erişimin kolaylaşması gerekse akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması gibi unsurlar, internet ortamının vazgeçilmezi halini alan sosyal medya uygulamalarının altın çağını yaşamasını sağlıyor. Her yaştan ve her statüden insan, sosyal medya araçlarını kullanarak dijital alanda sosyalleşiyor. Üstelik sosyal medyadan para kazanılarak ciddi gelirler elde edilebiliyor.

Facebook, Instagram ve Twitter’ın en çok tercih edilen sosyal medya platformları olduğunu söylemek yanlış olmaz. Milyonlarca kullanıcı bu platformlarda vakit geçirerek birbirleriyle etkileşime geçiyor. Şimdi ise sahnede yeni bir uygulama var: TikTok.

Yüzlerce görsel ve ses efektini kullanarak kısa videolar çekmeyi sağlayan TikTok, sosyal medya mecrasında hızlı bir yükselişe konu olan sosyal ağ uygulamasıdır. Çin menşeili bir uygulama olup, uygulamayı kullanarak kullanıcıların kendi profillerini oluşturması ve profillerinde çektikleri klipleri yayınlamaları sağlanır. Yayınlanan videolar “Keşfet” kısmına düştüğünde hesabın etkileşim oranı artış gösterir. Etkileşim oranı yükseldikçe hesabın takipçisi sayısı artar, videolar daha fazla izlenme alır.

 

Tiktok hesabı açmak artık bir trend halini almış durumda. 800 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile uygulamanın ciddi bir büyüme içine girdiği görülebilir. Günlük izlenen videoların ortalama süresi neredeyse 1 saati buluyor. Kullanıcı sayısının her geçen gün artması, uygulamanın pazarlama sektörünün ilgisine maruz kalmasına yol açtı. Instagram’daki kadar büyük hacimli bir pazar bulunmasa da TikTok’un gelecek vaat eden bir pazarlama ve tanıtım mecrası haline gelmeye başladığı aşikâr. Futbol takımlarından siyasilere, firmalardan ünlü kişilere kadar her kesimden insan ve kuruluş TikTok’a yönelmiş durumdadır.

Tiktok’tan para kazanmak amacıyla kendi hesabını oluşturan, milyonlarca takipçiye ulaşarak gelir elde eden profiller bulunuyor. Üstelik sadece genç kesim değil, belli bir yaşın üzerindeki ve farklı statüdeki insanlar da uygulamayı bir gelir kapısı olarak görüyor. Yayınlanan bir videonun kısa sürede viral halini aldığı, yüzbinlerce izlenme ulaştığı sıkça rastlanan bir durum.

Yazımızın devamında Tiktok’tan nasıl para kazanılır sorusuna odaklanacağız.

Canlı Yayınlar

Öncelikle belirtmek gerekiyor; TikTok’ta para kazanma sistemi YouTube’daki gibi işlemiyor. YouTube’daki izlenme ve reklam gösterimi başına ödeme sistemi bu uygulamada mevcut değil. Bunun yerine kullanıcılar canlı yayın açarak bağış topluyor. Evet, Tiktok para kazanma yöntemleri arasında bağış toplamak en popüleri. Ancak nasıl?

Live.Ly, TikTok ile bağlantısı bulunan bir platform. Bu platformda abonelik işlemleri yapıldıktan sonra TikTok hesabındaki takipçiler ile canlı sohbet edilebiliyor. Ne kadar çok takipçiniz olursa canlı yayınınız o kadar çok izlenecektir. Bu durum da sizin lehinize olacaktır. Çünkü Live.Ly ile canlı yayın yaptığınızda takipçileriniz size bağış gönderir. Daha çok takipçi, daha çok bağış anlamı taşıyacaktır.

 

Tiktok Karışık Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

TikTok Kaç Takipçide Para Veriyor?

Tiktok Kaç Takipçide Para Veriyor ?

TikTok üzerinde canlı yayın açabilmek için en az 1000 takipçiye sahip olmak gerekiyor. Bu yüzden kullanıcılar takipçi sayısını artırabilmek amacıyla her yolu deniyor. Ancak 1000 takipçiye eriştikten sonra kesin para kazanacağım diye düşünmek pek doğru bir yaklaşım değil. Çünkü her takipçiniz size bağış atmayacak. Bu yüzden kendinizi sevdirmeniz, takipçileriniz ile ortak bir dil yakalamanız çok önemli. Ayrıca canlı yayın çekilişleri yaparak takipçilerinizin ilgi düzeyi yukarı çekebilirsiniz.

Takipçi sayısı 30 binden fazla olan hesapların Tiktok’tan para kazanma konusunda daha şanslı oldukları söylenebilir. Bu hesapların videoları “Keşfet” bölümünde çıkmaya başladıkça, uygulamanın algoritmik olarak belirlediği etkileşim oranı daha da artacaktır. Etkileşim artmaya başladıkça hesabın kısa sürede büyümesi kolaylaşacak, daha fazla takipçiye ulaşıldıkça canlı yayınlar aracılığıyla para kazanmak mümkün hale gelecektir.

Tiktok Takipçi satın almak için hemen tıklayın.

TikTok Canlı Yayın Bağışları Nasıl Toplanır?

Live.Ly ile canlı yayın açtığınızda takipçileriniz size bazı emojiler gönderir. Bu emojiler gül, hediye paketi vs. ifadelerden oluşur. Her bir emoji bir bağış niteliğindedir; bu beğenileri toplayabilirseniz para kazanmaya başlayabilirsiniz. Birçok kullanıcının canlı yayında “hediye gönderin”, “çiçek atın” gibi ifadeler kullanmasının sebebi budur. Eğer siz de başka bir hesaba maddi katkıda bulunmak istiyorsanız, TikTok jeton satın alarak takip ettiğiniz hesapların canlı yayınında emoji, beğeni gönderebilirsiniz.

TikTok Para Çekme Yöntemi Nedir?

TikTok hesabınız 1000 takipçiyi geçti ve canlı yayınlar açarak hediye toplama başladınız. Hediyelerinizi nakit olarak çekmeyi mi düşünüyorsunuz? Bunun için öncelikle bakiyenizin en az 20 dolar olması gerekiyor. 20 dolarlık hediyeye sahip olan her kullanıcı TikTok’tan para çekme şansına sahip oluyor.

TikTok hesabınızdaki “Cüzdan” bölümünden toplam bakiyenizi görebilir, 20 dolarlık alt limiti aşan tutarı banka hesabınıza çekebilirsiniz. TikTok’un bu işlemden yüzde 20 komisyon alacağını unutmamak gerekir. “Para Çek” butonundan kolay bir şekilde paranızı banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Sponsorlar

Sosyal medyada para kazanmak söz konusu olduğunda sponsorlar her zaman işin içindedir. İster YouTube ister TikTok olsun; bir hesap fazla takipçi sayısına sahipse ve paylaştığı videolar geniş bir kitleye ulaşarak yüksek izlenmeler alıyorsa, bu durum doğrudan sponsor firmaların ilgisini çeker.

Eğer hesabınızın 30 binin üzerinde takipçi sayısına sahipse, sponsorlar aracılığıyla iyi gelirler elde edebilirsiniz. Bazı sponsorların en az 50 bin takipçi şartı aradığı biliniyor. Anlaştığınız sponsorunuz size bazı ürünler gönderip, yayınladığınız videolarda bu ürünleri bulundurmanızı talep edecektir. Video kurgusu ve ürünün birbirini tamamlayan bir niteliğe sahip olması gerekir. Etkili bir tanıtım için bu koşula uygun içerikler üretilmelidir. Ancak ürün tanıtımı içeren videoların takipçilerinizin ilgi düzeyi düşürebilmesi gibi bir risk ortaya çıkar. Bu yüzden TikTok’ta ürün tanıtımı yaparken bunu sürekli hale getirmeniz size faydadan çok zarar getirebilir. Aradaki dengeyi sağladığınızda hem takipçilerinizin tepkisini çekmemiş olursunuz hem de sponsor firmanızdan para kazanmaya başlarsınız.

Ürün Satışı ve E-Ticaret

E-Ticaret artık yaşamınızın her alanına girmiş durumda. Online platformlardan market alışverişlerimizi yapıyor, kitaplardan kıyafetlere kadar ihtiyacımız olan her şeyi internet aracılığıyla temin ediyoruz. Peki ürün veya hizmet satışı yaparak para kazanmak güzel olmaz mıydı? TikTok hesabınızı büyüterek bu hayali gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

TikTok’tan nasıl para kazanılır sorusuna bir yanıt olarak ürün satışları örnek gösterilebilir. Eğer bir e-ticaret siteniz bulunuyorsa, TikTok üzerinden işletme hesabı açarak potansiyel müşterilerinizi gerçek müşterilere dönüştürme şansı yakalarsınız. Videolarda ürünleriniz tanıtımını yapabilir, satış kanallarınıza bir yenisi ekleyebilirsiniz. Buradaki asıl amacınız hedef kitlenizi e-ticaret sitenize yönlendirmek olmalı. Profilinizde e-ticaret sitesinin adresini bulundurabilirsiniz.

E-Ticaret işiyle uğraşıyorsanız hedef kitlenin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. TikTok’ta ürün satarken hedef kitlenizi belirlemeli ve içeriklerinizi buna göre dizayn etmelisiniz. Örneğin pazarladığınız ürün hangi kesime hitap ediyor? Eğer gençlere hitap eden ürün grubunuz varsa, içerik yönetiminizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

YouTube Kanalına Trafik Çekmek

İnternette para kazanma söz konusu olduğunda en etkili sosyal mecra YouTube platformudur. TikTok’tan para kazanmanın bir yolu da takipçilerinizi kendi YouTube kanalınıza yönlendirmektir. TikTok’ta izlenme başına para alınmadığı biliyor; bu nedenle TikTok’u bir aracı olarak kullanmak mantıklı bir karar olabilir. Hesabınızı büyüterek takipçilerinizi YouTube kanalına çekebilir, kanalınız sayesinde ciddi gelirler elde edebilirsiniz. TikTok videolarınızdaki tarzınızı YouTube’da devam ettirmeniz takipçilerinizin sizi sürekli izlemesi bakımından önemli bir hamle olacaktır.

Web Sitesine Trafik Çekmek

Bir web siteniz veya blogunuz mu bulunuyor? İnternet sitenizin trafiğini artırmak, daha fazla ziyaretçinin sitenize girmesi sağlamak öncelikli hedefinizdir. Bu amaç için SEO optimizasyon çalışmaları yaptırılır, otoriter sitelerde tanıtım yazıları yayınlatılır. Arama motorlarında yükselebilmek adına benzer işlemler sık sık tekrarlanır. Ancak site trafiğini artırmanın bir başka yolu daha bulunuyor: Sosyal medya.

TikTok hesabınızdaki takipçilerinizi web sitenize yönlendirmeyi sağladığınızda, sitenizin organik hitinde kayda değer artışlar meydana gelecektir. Böylece web sitenizdeki reklamlardan daha fazla para kazanma ihtimaliniz artacaktır. Sadece TikTok değil diğer sosyal medya araçlarını da bu amaçla kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarını Büyütmek

Sosyal medya araçlarına olan ilgi her geçen gün arttığından, dijital pazarlama stratejileri arasında sosyal medyanın payı epey fazla. İster bir işletmeniz olsun ister sade bir vatandaş olun. Sosyal medya hesaplarınızı büyütmeyi başarabilirseniz bir fenomen halini alabilir, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında iyi paralar kazanabilirsiniz. İşletmeniz bulunuyorsa satış rakamlarınızı doğrudan artırabilirsiniz.

Tiktok’tan para kazanmak yalnızca uygulama üzerinden bu işlemi gerçekleştirmek değildir. Hesabınızdaki takipçi sayısını artırmaya başladıkça, videolarınız izlenme sayısı çoğaldıkça büyük bir avantaj yakalarsınız. TikTok kullanan takipçilerinizin diğer sosyal medya platformlarını da kullanıyor olmaları size fayda sağlar. Tiktok’taki takipçileriniz sizi Instagram, Twitter, YouTube hesaplarınızda takip etmeye başlayacaktır. Bunun için gerekli yönlendirmeleri sağlayabilirsiniz.