Instagram ve TikTok gibi platformların büyük popülaritesi ile Twitter'da pazarlamanın zaman kaybı olduğunu düşünmek kolaydır. Ama gerçek şu ki, Twitter ölü olmaktan çok uzak. Ve birçok hesap hala viral hale gelirken, trafiği yönlendirmek ve işletmeniz için farkındalık yaratmak için sahip olduğu potansiyeli görmek kolaydır. Bu yazıda, yeni başlayanların bile kavrayabileceği stratejileri kullanarak Twitter'da nasıl viral hale geleceğinizi göstereceğiz. Ama önce, viral olmak ne anlama geliyor?

Twitter Yabancı Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Viral Tweet Nedir?

Viral tweet, çok sayıda insan tarafından hızlı bir şekilde paylaşılan bir gönderidir. Viral bir tweet'i tanımlayan katı kurallar olmasa da, yüz binlerce retweet, beğeni ve yanıt alması viral olarak kabul edilir. Tweetler birçok nedenden dolayı viral hale gelebilir. Bir konuyla ilgili farkındalığı artırabilir, tartışmaları ateşleyebilir ve hatta süper komik olabilirler. Ancak hepsinin ortak noktası, Twitter kullanıcılarının haberi yayacak şekilde tepki vermelerini istemeleridir. Peki, tweetlerinizi nasıl fark ettirirsiniz? Twitter'da viral olmak için en iyi stratejilerimizi aşağıda öğrenelim.

Bir Çekilişe Ev Sahipliği Yapın

Tweetlerinizi viral hale getirmenin en iyi yollarından biri Twitter çekilişi yapmaktır. İnsanlar sadece bedava hediyeler için can atmakla kalmaz, yarışmalar da kısa sürede binlerce twitter kullanıcısına erişiminizi artırabilir. 

Retweet İsteyin

Twitter'da yeniyseniz, fark edilmenin en iyi yolu nişan istemektir. Utanmana gerek yok. Retweet istemek, takipçilerinize onlardan neye ihtiyacınız olduğunu söyler ve bu da görevi yerine getirmelerini daha olası hale getirir. Bu yüzden onları tweetlerinize dâhil etmek, erişimlerini artırabilir. Ancak insanlardan retweet yapmalarını istemenin bu kadar işe yarayabilmesinin başka bir nedeni daha var. Diyelim ki mesajınız şöyle görünüyor:

“İşte, Twitter'da viral olmaya başlamak için eksiksiz bir başlangıç ​​kılavuzu. Lütfen retweetleyin!”

Tweet'inizi paylaşan herkes, orijinal tweet'te olduğu için takipçilerinden de retweet yapmalarını isteyecektir. Böylece her retweet başka bir retweet ister ve siz farkına varmadan güncellemeniz binlerce Twitter kullanıcısıyla paylaşılır.

İlgi Çekici Başlıklar Yazın

Dikkatlerini çekemezseniz kimse Tweetinizi okumaz. Bu da, gönderinize kesinlikle tıklamayacakları veya paylaşmayacakları anlamına gelir. Tweetlerinizin başlıklarını ne kadar çekici hale getirirseniz, kullanıcıları etkileşime sokma şansınız o kadar artar. Önemli bir kural, makale başlığınızı tweet başlığınız olarak kullanmaktır. Bunun nedeni, gönderiniz için etkileyici bir başlık yazmak için zaten zaman harcamış olmanızdır. Bu yüzden birkaç ince ayar onu Twitter'da da kullanıma hazır hale getirebilir.

Twitter'da Viral Olmak için Hashtag'leri Kullanın

Hashtag'ler, tweet'lerinizin erişimini (ve viral gücünü) geliştirmede de oldukça etkilidir. Hashtag'lerin arkasındaki fikir , tweet'leri daha kolay bulmak için belirli bir konu etrafında gruplandırmalarıdır. Ardından, daha fazla kişinin içeriğinize bakmasını ve onunla etkileşim kurmasını sağlamak için bunları güncellemelerinize ekleyebilirsiniz. Twitter'da trend olan hashtag'leri trendler bölümüne göz atarak bulabilirsiniz. Ve görünümü konuma göre özelleştirebilirsiniz. Alternatif olarak, güncellemelerinize eklemek için mantıklı bir konu seçebilirsiniz. Örneğin, içerik pazarlaması hakkında tweet atıyorsak, #contentmarketing veya #marketing hashtag'ini ekleyebiliriz. Ancak tweetlerinize çok fazla hashtag ekleme hatasına düşmeyin. Bu, kullanıcıların kafasını karıştırabilir ve onları erteleyebilir. Tweet başına 1-2 hashtag , Twitter'da kullanmanız gereken en fazla hashtag'dir .

Haber değeri olan konuları tweetleyin

Daha önce de belirttiğimiz gibi, viral olma eğiliminde olan en popüler tweetlerden bazıları haber değeri taşıyan konulardır. Haberler ve güncel olaylar insanların akıllarının en üstünde yer alır, bu nedenle zamanında olmaları nedeniyle ilgi yaratma olasılıkları daha yüksektir. Güncel haberlere bir göz atın ve özellikle ilgi alanınızla ilgiliyse, kendi güncellemelerinizde kullanıp kullanamayacağınıza bakın. Örneğin, fintech işletmeleri, takipçilerinin ilginç veya yararlı bulacağı kripto para birimleri ve finans hakkındaki haberleri paylaşabilir.

Yer Bırakın

Twitter için maksimum karakter sınırı 280'e yükselmiş olsa da, tweet'lerinizi kısa tutmak hala zor. Söylemeniz gereken her şeyi başka nasıl dâhil edeceksiniz? Ama gerçek şu ki, tweetleriniz ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. En iyi tweetler yaklaşık 110 karakter veya daha azdır. Bunun nedeni, bahsetmeleri, hashtag'leri ve bağlantıları eklemek için yer bırakmalarıdır. Ve bu makalede keşfettiğimiz gibi, bu unsurları dâhil etmek etkileşimi artırabilir, erişiminizi artırabilir ve tweet'lerinizin viral hale gelmesine yardımcı olabilir.