Günümüzde en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi de Youtube olmaktadır. Bu platformun hedef kitlesi de oldukça geniştir. Bu yüzden de dünya genelinde pek çok insan bu platformu sıklıkla kullanmaktadır. Bazı insanlar ise Youtube üzerinde kanallar açarak para kazanmayı da hedeflemektedir. Artık günümüzde pek çok insan bu alana yönelmiş durumdadır. Ancak bu konuda da Youtube izlenme başına kaç para veriyor? en çok merak konularından birisi olmaktadır. Bu yazımızda sizlere bu konu hakkında bazı bilgiler aktaracağız.

FIRSATGETİR

Dünyanın en çok ziyaret edilmekte olan video platformu olmaktadır. Youtube para kazanma şansınız da bulunmaktadır. Eğer ki eğlenceli, içerikli veya farklı bir konsept ile videolar hazırlayabilirseniz ve bunları da doğru bir şekilde pazarlayabilirseniz, bir milyoner olma şansı da bulunmaktadır. Yalnızda Youtube platformunda videolar yayınlayarak da devasa bir iş insanına da dönüşmeniz artık mümkündür.

Fakat her işte olduğu gibi bu işte de bir takım zorluklar ve potansiyel sorunlar da vardır. İlgi çekici ve kaliteli videolar hazırlamanız gerekmektedir. Günümüzde pek çok insan Youtube alanında kanallar aşarak paylaşımlar yapmaktadır. Bunlara verilen isimde Youtuber olmaktadır. Sizlere bu Youtuber hakkında biraz bilgiler verelim.

Youtube izlenme başına kaç para veriyor

Youtube İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Youtuber Nedir ?

Aslında tüm her şey Google’ın Youtube platformunu satın alması ile başlamaktadır. Çünkü Google Adsense reklamlardan kazandığı paraları kullanıcıları ile paylaşmak istemektedir. Youtube da Adsense ile birlikte çalışarak kazançlarının belli bir kısmını Youtube platformu için içerik üretmeye çalışan insanlar ile paylaşmaktadır.

İşte tam da bu noktada insanlar Youtube için video çekerek kendilerine de ek bir kazanç sağlamak amacı içerisindelerdir. Elbette bazı insanlar bu işi daha çok profesyonel yaparak ve popüler konularda videolar çekerek de çok büyük paralar kazanmaya başlamaktadır. Böylelikle de Youtuber kavramı da doğmuş oluyor.

İnsanlar bu Youtuber kavramını duyduktan sonra da kafalarında bazı merak konuları da oluşmaktadır. Youtuberlar ne kadar kazanıyor? sorusu da bu merak konularının en başında yer almaktadır. İnsanlar bu işe girmeden önce kazanılacak parayı hesaplamaktadır. Fakat bu oldukça yanlış bir davranıştır. Sizler kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz bu alanda da o kadar fazla kazanmanız mümkündür.

Youtube Da Ne Kadar Kazanıyorlar ?

Ortalama olarak Youtube geliri yaklaşık olarak 1000 görüntülenmesi lokasyona ve hedef kitleye göre de 0,5 ile 2 dolar arasında değişiklik göstermektedir. Bu rakamlar da oldukça değişken olmaktadır. Pek çok kanal ise ortalama olarak her 1000 görüntülenmeye 0,5 dolar kazanmaktadır. Tabi ki bu rakamlar da videolarınız içerisine eklediğiniz reklam sayılarına da değişiklik göstermektedir.

Youtube platformundan para kazanmak için de Youtube kanallarınızı ve onaylanmış olan Adsense hesaplarınızı kullanarak da para kazanmaya başlayabilirsiniz. Videoların tümü gelir elde etmek iyin uygun olmamaktadır. Bu hizmetten faydalanmak için de gelir elde etme kriterlerinin sağlanması ve Youtube reklamları formatına da uymanız gerekmektedir. Bu da Youtube üzerinden para kazanmanın doğrudan bir yöntemi olmaktadır. Günümüz en büyük Youtuber kişilerinden birisi de yakın bir zamanda Youtube üzerinden kazandığı paraları açıklamıştır.

Son 3 sene içerisinde Youtube’dan 100 bin dolar ile 130 bin dolar arasında para kazandığını da açıklamıştır. Bu da aylık olarak 8,300 dolar demektir. Bu para ise oldukça iyi bir paradır. Youtube üzerinden kazanılan paralar sizlerin eklediği reklamların sayısına göre de değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden de videolarınıza ekleyeceğiniz reklamlara da dikkat etmeniz gerektiğini de unutmamanız gerekmektedir.