Teknolojinin her yerde, hatta bazı durumlarda çevrimdışı bile erişilebilir olmasını bekliyorsunuz. Buna YouTube videoları da dâhildir. İster dışarıda koşuyor olun, ister trenle bir yere seyahat ediyor olun, ister wi-fi hizmeti olan bir kafede olun, bağlantı sorunları yaşarsanız, özellikle de içindeyseniz, yaptığınız işi durdurmak istemezsiniz. Favori YouTube videolarınızı daha sonra kullanmak üzere kaydederek, YouTube videolarını wifi veya kısıtlı veri planları gibi sinir bozucu engeller olmadan her yerde baştan sona izleyebilirsiniz. Burada, ihtiyacınız olduğunda youtube videolarından asla mahrum kalmamanızı sağlamak için YouTube videolarını masaüstü cihazlarda nasıl indirip kaydedebileceğinizi ele alınmaktadır.

Sorumluluk Reddi: Google'ın YouTube Hizmet Şartları'na göre, "Hizmette YouTube tarafından o İçerik için görüntülenen bir 'indirme' veya benzeri bir bağlantı görmediğiniz sürece herhangi bir İçeriği indiremezsiniz." Bir videoyu paylaşmak istiyorsanız, YouTube indirmenin ötesinde, yerleştirme, e-posta gönderme ve sosyal medyada paylaşma gibi çeşitli yöntemler sunar. Bir videoyu kesinlikle indirmeniz gerekiyorsa, bunun kesinlikle kendi kişisel kullanımınız için olduğundan emin olun.

Youtube İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

YouTube Videoları Nasıl İndirilir ve Kaydedilir

  1. VLC'yi veya başka bir açık kaynaklı medya oynatıcısını indirin

  2. VLC'yi açın ve "Medyayı Aç" ı tıklayın

  3. "Ağ"ı tıklayın ve YouTube URL'sini yapıştırın

  4. Mac kullanıyorsanız, "Window" ve ardından "Medya Bilgileri"ni seçin.

  5. Windows kullanıyorsanız, "Araçlar"ı ve ardından "Codec Bilgileri"ni seçin.

  6. En alttaki "Konum" çubuğunu bulun ve bu URL'yi kopyalayın

  7. Bu URL'yi tarayıcınıza yapıştırın

  8. Videoya sağ tıklayın ve "Videoyu Farklı Kaydet" i seçin

Dosyayı adlandırın ve istediğiniz konuma kaydedin

Klip Dönüştürücü

Klip dönüştürücü programlar, bilgisayarlarına bir araç indirmeyi tercih etmeyen YouTube severlerin tercihidir.  Videonuzun URL'sini girin, "Devam"a basın, istediğiniz dosya türünü seçin ve "İndir"i tıklayın.

4K Video İndirici

Hem Windows hem de Mac ile uyumlu olan bu ücretsiz çözüm, YouTube videolarını yalnızca videonun URL'siyle dönüştürür. YouTube bağlantısını tarayıcınızdan bu araca kopyalayın ve 4K Video Downloader sizin için çevrimdışı bir video oynatma listesi oluşturacaktır. Yazılım MP4, MKV, M4A, MP3, FLV ve 3GP dosya formatlarında videolar üretir.

YouTube'dan MP4 indirin

1. VLC'yi veya başka bir açık kaynaklı medya oynatıcısını indirin

2. VLC'yi açın ve "Medyayı Aç"ı seçin

Aşağıda, programı bilgisayarınıza indirdikten sonra VLC'nin ana sayfasını göreceksiniz. Gösterildiği gibi sağ alttaki "Medyayı aç..." seçeneğini seçin.

3. "Ağ"ı tıklayın ve YouTube URL'nizi yapıştırın

YouTube'a gidin ve indirmek istediğiniz YouTube videosunun URL'sini tarayıcınızın üst kısmındaki adres çubuğundan alın. Windows bilgisayarda Control+C veya Mac'te Command+C yazarak bu URL'yi panonuza kopyalayabilirsiniz. Ardından, VLC medya oynatıcısına dönün, üst menü çubuğu boyunca "Ağ"ı tıklayın ve yukarıda kopyaladığınız YouTube videosunun URL'sini yapıştırın. Bunu, Windows bilgisayarda Control+V veya Mac'te Command+V yazarak yapabilirsiniz.

4. Mac kullanıyorsanız, "Window"u açın ve ardından "Medya Bilgileri"ni seçin.

Mac bilgisayarınızın üst gezinme çubuğunda, "Pencere"yi tıklayın ve aşağıda gösterildiği gibi açılır menüden "Medya bilgileri..." öğesini seçin:

5. Windows kullanıyorsanız,  "Araçlar"ı  ve ardından "Codec Bilgileri"ni seçin.

Bu adım, yukarıdaki Mac kullanıcıları için adımdakiyle aynı bilgileri alacaktır. Bu bilgiyi bir sonraki adımda göreceksiniz.

6. En alttaki "Konum" çubuğunu bulun ve URL'yi kopyalayın

Aşağıdaki ekran görüntüsünde, altta beyazla vurgulanan uzun metin dizesini görüyor musunuz? Panonuza kopyalayın (Windows için Control+C veya Mac için Command+C).

7. URL'yi tarayıcınıza yapıştırın

İnternet tarayıcınıza dönün ve yeni bir sekme açın. Şu anda panonuza kopyalanmış olan metni adres çubuğunuza yapıştırın. Bu, YouTube videonuzun gerçekten masaüstünüze kaydedebileceğiniz bir MP4 sürümünü açacaktır.

8. Videoya sağ tıklayın ve "Videoyu Farklı Kaydet"e tıklayın

Görüntülenen büyütülmüş YouTube videosunu sağ tıklayın (veya Mac'inizin izleme dörtgeninde kontrol + tıklayın). "Videoyu Farklı Kaydet"e tıklayın ve video dosyasının hedefi olarak Masaüstünüzü seçin. 

9. Dosyayı adlandırın ve istediğiniz yere kaydedin

Kaydet'e basın ve yeni indirdiğiniz YouTube videonuzu masaüstünüzde görün.