İnsanlar Facebook, TikTok, Instagram, e-posta, metinler, çevrimiçi reklamlar ve çok daha fazlası aracılığıyla günlük olarak çeşitli kanallardan sürekli olarak mesaj bombardımanına tutuluyor.

Bugün ve bu çağda birinin dikkatini çekmek ve kısa bir süreliğine bile olsa tutmak oldukça zor olabilir.

İnsanları büyüleyen bir mesaj oluşturmak çok önemlidir. İlgi çekici Facebook videoları oluşturmak söz konusu olduğunda en önemli faktör tam olarak şudur: kullanıcıyla etkileşim kurun. Ve bunu yapmak için sadece saniyeleriniz var.

Bu yazımız da gerek geniş kitlelere hitap etmek isteyen organik kullanıcılar gerekse etkileşimini artırmak isteyen işletmeler için facebook hesabınızı popüler hale getirecek ipuçlarına değindik. İşte Facebook videolarınız için daha fazla genel etkileşime yol açabilecek birkaç yöntem.

Facebook Video İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Altyazılardan Yararlanın

Facebook'ta videoları sesli olarak kaç kullanıcının izlediğine dair kesin bir kanıt yok (bu sayının %85 olduğu tahmin ediliyor), ancak Facebook artık videoları mobil cihazlarda sesli olarak otomatik olarak oynatıyor.

Bir kullanıcının telefonu sessiz moddaysa, ayar devre dışı bırakılabilir ve videolar mobil cihazlarda ses olmadan oynatılabilir.

Altyazılar, ses olmasa bile kullanıcıların videonuzu anlamasına yardımcı olabilir. Bir çalışma, altyazı kullanılmadığında CTA tıklamalarının yaklaşık %26 oranında düştüğünü gördü.

Altyazı kullanmak, videoyu sesi olmadan anlayamayan kullanıcıyı kaybetme şansını azaltmaya yardımcı olur.

Akıllıca Bir İsim Seçin

Kullanıcılar tarafından kolayca aranabilmesi için videonuzun açıklayıcı ve ilgi çekici bir başlığı olduğundan emin olun.

Tıpkı tek tek web sayfalarını optimize etmek gibi (başlık etiketleriniz ve meta açıklamalarınız), Facebook videonuzun görünürlüğünü artırmak için hedeflenen anahtar kelimelerle uygun bir başlık içermesi gerekir. Bu aynı zamanda kullanıcılar için kafa karışıklığı için çok az yer bırakır.

Başkalarını Etiketleyin (İlgili Olduğunda)

Facebook videonuza başka kişiler veya işletmeler/markalar yardımcı olduysa (veya içinde görünüyorsa veya adı geçiyorsa) veya başkalarının videonuzu görmekle ilgileneceğini düşünüyorsanız, onları etiketlemek iyi bir fikir olabilir.

Sadece alakalı ve konuyla ilgili etiketlemeye yaptığınızdan emin olun.

Etiketleme kolaydır. Etiketlemek istediğiniz kişinin veya sayfanın başlığının önüne “@” sembolünü yazın.

Doğrudan Facebook'a Gönderin

Videoları doğrudan Facebook'a eklemek, Haber Kaynağında daha belirgin bir konumda yer almalarına yardımcı olur.

Facebook'ta da paylaşmak istediğiniz bir YouTube videonuz varsa, YouTube bağlantısını kopyalayıp yapıştırmaktan kaçının ve bunun yerine videoyu doğrudan Facebook'a gönderin.

Canlı Yayına Geçmeyi Düşünün

Veriler, canlı videoların genellikle bir kullanıcının ilgisini daha uzun süre tuttuğunu gösterdiğinden, Facebook'un algoritması canlı videoları tercih etmek için güncellendi.

Canlı videoların, o sayfanın içeriğini keşfeden kullanıcılarda artışa neden olduğu da bilinmektedir (canlı videonun kendisi olmasa bile).

Hipotez, hedef kitlelerinin önüne bu şekilde doğrudan çıkan markaların, onların ilişkilendirilebilirlik ve güven düzeylerini artırmaya yardımcı olabileceğidir.

Ayrıca Facebook canlı videoyu kaydedecek ve kayıt oturumu sona erdiğinde doğrudan bir sayfada yayınlayacaktır.

Facebook Hikâyelerini ve Reklam Hikâyelerini Kullanın

Instagram hikâyelerine benzer şekilde, bunlar hikâyeler arasında görüntülenecek ve Facebook hikâyeleri 24 saat içinde kaybolacak 15 saniyelik videolardır.

Bunlar çok ilgi çekici video formatları olabilir. Uygulamanın en üstünde görünürler ve kullanıcıların uygulamaya girer girmez bunları görme olasılıkları daha yüksektir.

İnsanların yaklaşık %62'si bir Facebook hikâyesini görüntüledikten sonra bir ürün veya markaya daha fazla ilgi duyduklarını söyledi.

Bir kullanıcının dikkatini çekmek için 3 saniyeden az zamanınızın olduğu bir dünyada, bunu yapmanın en iyi yolları üzerinde strateji oluşturmak için biraz zaman harcamak önemlidir.

Facebook inanılmaz derecede güçlü bir çıkış noktasıdır. Tüm avantajlardan yararlanmak için Facebook videolarınızı stratejik olarak kullanın.