Instagram platformunun geniş kitlelere hitap etmesi bazen olumsuz etkiler yaratabiliyor. Gündem olan bazı konular farklı taraflara çekilerek insanlar kışkırtılabiliyor. Bunun yanı sıra farklı konular yaygınlaştırılarak insanlara psikolojik yöneltmeler yapılabiliyor. Instagram platformu da bunların en aza indirilmesi için gerekli önlemleri almayı amaçlamıştır.

Daha fazla kişi ulaşmak amacıyla kullanılan etiketler zararlı bir durum görünüyorsa yasaklanmaktadır. Instagram yasaklanan etiketler bazen süresiz bazen kalıcı olarak yasaklanmaktadır. Bunlar etiketlerin olumsuz derecesine göre belirlenmektedir. Sizlerde bu etiketleri Instagram üzerinde araştıramıyorsunuz. Geniş kitlelere hitap ederek farklı amaçlarla insanları etkilememek adına alınmış bir önlemdir. Sizlerde bu etiketleri kullanmama konusunda dikkatli olmalısınız. Farklı bir bakış açısı ile yaklaştığınızda sizlerin de zarar görmesi engellenmektedir.

FIRSATGETİR

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram Yasaklanan Etiketleri Kullanırsak Ne olur?

Instagram üzerinde kullanıcılar farklı sebeplerden dolayı sürekli sorunlar yaşayabiliyor. Son günlerde en fazla karşımıza çıkan şikayetler hesapların durduk yere kapanması ve engellenmesi oluyor. Hesabınız durduk yere hiçbir sebep olmadan kapanmaz. Yaptığınız bazı hatalardan dolayı hesabınız kapanabilir. Konumuzda bahsettiğimiz yasaklı etiketlerde hesabınızın kapanmasına neden olan sebeplerden bir tanesidir. Eğer farkında olmadan Instagram yasaklı etiketleri kullanarak paylaşım yaptıysanız hesabınız kalıcı veya geçici olarak kapanabilir.

Bunun yanı sıra etiket kullanma engeli gelebilir. Birçok farklı engel çeşidi bulunduğu için duruma göre değişiklik gösterebilir. 854.000 ve üzeri yasaklı etiket olduğunu düşünüyoruz. Bu etiketlerin tek tek bilmenize gerek yoktur. Sadece kullanacağınız etiketi paylaşım yapmadan önce kontrol ederek güvenlik önleminizi alabilirsiniz.

Instagram'da yasaklı etiketler 2020

Instagram Yasaklı Etiketler Nasıl Bulunur?

Instagram yasaklı etiketlerin hepsinin sunulduğu tam bir liste bulunmamaktadır. Her sektöre ait farklı yasaklı etiketler bulunmaktadır. Bunlar sizin kullanacağınız etiketlere göre değişiklik göstermektedir. Sizlerde etiketleri kullanmadan önce yasaklı olup olmadığını kontrol ettikten sonra kullanmalısınız. Örneğin cinsel içerik içeren etiketler yasaklıdır. Aynı zamanda siyasi örgütlenmeler ile ilgili etiketler yasaklıdır. Örnek fitnessgirls etiketi kullanmanız yasaktır. Bunun gibi binlerce yasaklı etiket bulunmaktadır bu etiketleri kullandığınız takdirde hesabınız kapanacaktır. Süreli veya süresiz olarak kapatılan hesabınıza erişim sağlayamayacaksınız. Bunun için etiket konusunda daha dikkatli davranmanız gerekmektedir.

Instagram Bir Etiketin Yasaklı Olup Olmadığını Nereden Anlarım

Instagram platformunda etiket paylaşmadan önce bunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Peki, bu etiketin yasaklı olup olmadığını nasıl anlarım? Bu sorunun cevabı çok basittir bazen Instagram üzerinde etiket ararken bile karşınıza çıkmış olabilir. Öncelikle arama çubuğuna paylaşmak istediğiniz etiketi yazıyorsunuz. Paylaşmak istediğiniz etiket arama sonuçlarında çıkmıyorsa muhtemelen yasaklandığı için çıkmıyordur.

Bu yasaklar geçici olarak da uygulanmış olabilir. Bunun için her etiket paylaşımında güncel olarak bu etiketi kontrol etmelisiniz. Eğer etiketi arattığınızda alt kısımda etiket çıkarsa üzerine dokunmanız yeterli olacaktır. Etiketin yasaklı olup olmadığı hakkında bilgi verecektir. Bu sayede kesin olarak etiketin yasaklandığını anlayabileceksiniz. Bazen internet veya sunucu hatalı problemlerden dolayı etiketler aramada çıkmayabilir. Bunun için günce olarak kontrol sağlamanız önemlidir.

Instagram Etiketler Neye Göre Yasaklanıyor

Instagram platformunda etiketlerin yasaklanması için birçok sebep bulunabilmektedir. İnsanlara kötü örnek olabilecek etiketler genel olarak yasaklanmaktadır. Cinsel içerik, siyasi içerik, terör barındıran içerik ve argo içeren içerikler etiketler ile kolay bulunmaması açısından yasaklanmıştır. Gençleri veya belli bir kesimi yönlendirmek için bazı etiketlerle dikkat çekilmeye çalışıyor. Yetkililer bunların önüne geçmek amacıyla bazı kelimeleri yasaklamaktadır. Bu sayede ulaşılmayan etiketler insanları kötü etkileyemiyor. Bazen anlamsız bir şekilde yasaklanan etiketlerle de karşılaşabilirsiniz.

Bunlar instagram, iphone ve photography etiketleri olabilir. Böyle ilginç etiketlerin yasaklanması da olumsuz sonuçlara neden olabilir. Hesabınızın zarar görmemesi adına etiketleri paylaşmadan önce kesinlikle kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Yasaklı etiketler yüzünden hesabınız anlık olarak kapatılabilir.

Büyük kitlelere sahip hesaplarınız bulunuyorsa bu etiketlerden dolayı paylaşımlarınız çoğu kişiye erişmeyebilir. Etiket yasağından dolayı erişimleriniz kısıtlanır. Bunun nedeni bir etiket üzerinde birçok paylaşım gerçekleştirmek, etiketle alakasız içerikler paylaşmak veya yasaklı etiketler paylaşmaktır. Bu sorun büyük kayıplara yol açabilir. Bunun için sayfalarınızın bu durumdan etkilenmemesi için paylaşımlara olabildiğince dikkat emeniz gerekir. Tamamen özgün bir şekilde yasaklanmayan etiketleri kullanarak farklı kullanıcılara ulaşmaya çalışın. Sürekli aynı etiketler ile paylaşım yapmakta sizlerin hesabının engellenmesine yardımcı olabilecektir. Yasakların süresi değişiklik göstermektedir.