Birçok işletme, Pinterest'i iş için kullanma konusunda temkinlidir, ancak olmanıza gerek yok! İşletmeniz için bu sosyal medya ağını kullanmanız için birçok olumlu neden var, ancak işte ana nedenlerden 6 tanesi.

Pinterest Takipçi Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Neden Pinterest?

Pinterest'in işletmeler için harika bir fırsat olmasının birçok nedeni var. İşinizi ve blogunuzu yepyeni bir kitleye tanıtmanıza yardımcı olacaktır. Bir pim on pime yol açabilir, bu da başka bir on pime yol açabilir ve bu böyle devam eder.

Pinterest Kullanmanın Faydaları

  • Artırılmış farkındalık

  • Ek blog trafiği

  • Yeni potansiyel müşteriler

  • Yükselmiş satışlar

Pinterest ile ilgili yaygın yanlış kanılardan bazıları şunlardır:

  • Pinterest'te yalnızca kadınlar var (yine de izleyicilerin çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor)

  • İnsanlar yalnızca yiyecek ve düğün içeriğini sabitler (seyahat, giyim, ev dekorasyonu da çok önemlidir)

  • Hedef kitlem Pinterest'te değil

  • Başka bir sosyal ağ için zamanım yok

Muhtemelen şunu öğrenince şaşıracaksınız:

  • Pinterest, dünyanın en büyük web sitesi trafiği sürücülerinden biridir

  • Pinterest'in popülaritesi birden çok nesli kapsar

  • 2012'de birçok kişi Pinterest'i tarihin en hızlı büyüyen web sitelerinden biri olarak kabul etti.

  • Pinterest, potansiyel müşteri yaratmada Twitter'dan %80 daha viral ve 3 kat daha etkili

İşte, ne tür bir işletme olduğuna bakılmaksızın, işletmeniz için Pinterest'i kullanmaya başlamanız için en önemli 6 neden!

Pinterest, Daha Fazla Tarayıcıyı Alıcılara Dönüştürür

Pinterest, keşiften dönüştürmeye kadar olan adımların sayısını azaltarak insanların doğrudan kaynağa ulaşmasını kolaylaştırır. Pinterest'ten gelen ziyaretçilerin, diğer sosyal medya kaynaklarından daha hızlı potansiyel müşteriye veya satışa dönüşme olasılığı daha yüksektir.  Bazen Pinterest'i büyük, görsel bir arama motoru olarak düşünmek iyidir. İnsanlar genellikle planlamalarının araştırma aşamasında buna yönelirler. Ayrıca ilham almak için Pinterest'e başvuruyorlar. 

Pinterest Trafiği Yönlendirir

Pinterest, web sitenize giden bağlantıları artırmaya yardımcı olacak mükemmel bir araçtır ve bu da daha fazla trafik çeker. Trafiği bir web sitesine çekme konusunda birçok sosyal medya kaynaklarından daha etkilidir. Trafikteki bu artış açıkça iyi içeriğe dayanıyor. Kitlenizin beğendiği içerik oluşturuyor ve paylaşıyorsanız, bağlantılarınızı takip etme olasılıkları daha yüksektir. Pinterest'te iyi içerik kaliteli görseller oluşturmakla başlar.

Pinler Size Daha Fazla Gelen Bağlantı Sağlar

Her pin bir bağlantı içerdiğinden, onu görüntünün kaynağına geri götürmeyi kolaylaştırır. Pinterest'te ürünlerinizin resimlerini yayınlayarak web sitenize kaç ziyaretçi getirebileceğinizi bir düşünün. Bu, Pinterest'in sıklıkla unutulan bir parçasıdır. Görsel aramanın gücünü asla hafife almayın!

Kullanıcı Etkileşimi Gülünç Derecede Yüksektir

Pinterest'teki kullanıcılar, küçük insan gruplarıyla bir şeyler bulup paylaşmaktan oldukça memnun görünüyorlar. Bu işiniz için iyidir! Niye ya? Bu, pinlerinizin görülme, dokunulma ve hatta viral olma olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir!

Pinterest Web Siteniz, Facebook Profiliniz ve Twitter Hesabınızla Bütünleşir

Bu neden iyi bir şey? Çünkü kullanıcıların başkalarının görmesi için haber akışlarına otomatik olarak yeni pinler göndermelerini sağlar. Platformlar arası gönderilerin büyük hayranları olmasak da, birçok kişi bunu faydalı buluyor. Otomasyona güveniyorsanız, çok fazla şey yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Önce bir sosyal medya stratejisi üzerinde biraz zaman geçirmek isteyebilirsiniz.

Kitlenizin neyi sevdiğini keşfedin.

Pinterest ile yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri, onu şu anda neyin trend olduğunu görmek için kullanmaktır. Onlara neyin ilham verdiğini görmek için sizi takip eden herkesi takip edin - akıllarına birinci şahıs bakış açısıyla bakacaksınız. Pinterest size bugünün modasını görme ve anlama ve bu bilgileri tekliflerinizi ve ürünlerinizi konumlandırmak için kullanma fırsatı verir.