TikTok algoritması karmaşık ve biraz zor görünebilir ancak TikTok tam olarak algoritmanın çalıştığını açıkladı!

Kullandığınız hashtag'lerden anlık konumunuza, müzik seçimlerinize ve hatta beğendiğiniz ilk TikTok gönderisine kadar hepsi TikTok algoritmasını etkilemekte.

Tiktok İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

TikTok Algoritması Nasıl Çalışır? 

Önceden, yalnızca profilinizle, konumunuzla ve beğendiğiniz ve etkileşimde bulunduğunuz benzer videolar ile ilgili videoları çeken, seçilmiş bir yayın olarak göründüğünü düşünürdük.

Ancak şimdi, TikTok'tan profiliniz için her kullanıcıya özgü tercihleri ​​nasıl yansıttığına dair somut gerçeklere sahibiz.

TikTok'un açıklamasına göre: "Sistem, videoları ilk kullanıcı olarak giriş yaptığınızda ilgi alanlarından başlayarak ve ilgilenmediğinizi belirttiğiniz kategorilere göre ayarlayarak bir dizi faktöre göre sıralar ve içerik önerir".

Bu faktörler şunları içerir:

  1. Kullanıcı etkileşimleri: Beğendiğiniz veya paylaştığınız videolar, takip ettiğiniz hesaplar, yayınladığınız yorumlar ve oluşturduğunuz içerik gibi.

  2. Video bilgileri: Bu, altyazılar, sesler ve hashtag'ler gibi ayrıntıları içerir.

  3. Cihaz ve hesap ayarları: dil tercihiniz, ülke ayarınız ve cihaz türünüz gibi.

Ve bununla bitmiyor.

Bu faktörlerin her biri, TikTok'un sizin için trend sistemi tarafından ayrı ayrı ayrıştırılır; bu, her Sizin İçin Trend (ForYou) sayfasının bir kullanıcıya ve ilgi düzeyine tamamen benzersiz olacağı anlamına gelir.

Örneğin, TikTok, bir kullanıcının bir videoyu baştan sona izlemeyi bitirmesinin güçlü bir ilgi göstergesi olabileceğini açıklıyor.

Bu, videoyu izleyen ve oluşturan kişinin aynı ülkede olup olmadığı gibi zayıf bir göstergeden daha fazla ağırlık alır.

Bu " ilgi göstergeleri " For You videoları, kullanıcının bir içeriğe ilgi gösterme olasılığına göre sıralanır.

Peki ya herkesin aklındaki soru, “TikTok'ta viral olmak için binlerce takipçiye ihtiyacım var mı?” Kısacası, cevap hayır.

TikTok, bir videonun daha fazla takipçisi olan bir hesap tarafından yayınlanması durumunda (daha geniş bir takipçi tabanına sahip olması nedeniyle) daha fazla görüntüleme alma olasılığının yüksek olduğunu açıkladı, "ne takipçi sayısı ne de hesabın daha önce yüksek performanslı videolara sahip olup olmadığı doğrudan faktörlerdir.”

Bu nedenle, yalnızca bir avuç takipçiniz olsa veya daha önce TikTok'ta hiç paylaşım yapmamış olsanız bile, videonuzun For You kısmında görünme fırsatı hala var.

For You Bölümünü Nasıl Kişiselleştirebilirsiniz?

Artık TikTok'un For You kısmında görünenlere nasıl karar verdiğini bildiğimize göre, onu nasıl kişiselleştireceğimizi keşfedebiliriz.

TikTok bir keşif platformudur, bu nedenle yalnızca beş hesabı takip etseniz bile videolar arasında gezinmek için saatler harcayabilirsiniz (bize güvenin, olabilir!).

TikTok profilinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için For You kısmına her zaman ilgilendiğiniz içeriği sunduğundan emin olmak için harekete geçin.

İşte TikTok'tan For You kısmını nasıl kişiselleştireceğinize dair bazı ipuçları:

  • Adım 1: Evcil hayvanlar, seyahat, güzellik, spor vb. gibi ilginizi çeken kategorileri seçerek TikTok'a başlayın. Bu, TikTok'un For You feedback’i için ilk sürümünü oluşturmasına olanak tanır.

  • Adım 2: Gerçekten zevk aldığınız içerikle ilgilenerek, ilgilendiğiniz şeylerden daha fazlasını bulun. TikTok deneyiminizi kişiselleştirmeye yardımcı olmak için içeriği beğenmeye, yeni hesapları takip etmeye ve hashtag'leri keşfetmeye değer. 

  • Adım 3: Hoşunuza gitmeyen bir şeyle karşılaşırsanız, belirli bir videoyu umursamadığınızı belirtmek için bir videoya uzun süre basabilir ve “İlgilenmiyorum” seçeneğine dokunabilirsiniz.

TikTok Algoritmasını Hangi Faktörler Etkiler? 

TikTok'ta bir marka, işletme veya içerik oluşturucuysanız, içeriğiniz hakkında daha fazla görüntüleme, beğeni ve yorum almak isteyebilirsiniz.

Sonuçta, videolarınız üzerinde ne kadar çok göz varsa, TikTok kitlenizle etkileşim kurmak ve markanızın görünürlüğünü artırmak için o kadar fazla fırsatınız olur.

Videolarınızla daha fazla etkileşim kurmanın anahtarı, içeriğinizi mümkün olduğunca çok Sizin İçin sayfa beslemesine almak için TikTok algoritmasıyla çalışmaktır.

Ancak Sizin İçin sayfasında imrenilen bir yer edinmek, başlığınıza #fyp eklemekten çok daha fazlasını gerektirir.

En iyi içeriği oluşturmanıza ve TikTok beslemesinde daha fazla dikkat çekmenize yardımcı olmak için, TikTok algoritmasını etkileyen ilk altı faktör şunlardır:

TikTok Algoritma Faktörü: Hashtag’ler

Bahsettiğimiz gibi, Sizin İçin sayfası, kullanıcıların TikTok piyangosunu vurmak için inmeyi hedeflediği yerdir.

Viral TikTok içeriğinde aşağıdaki #Foryou, #ForYouPage ve #FYP etiketlerini görmeniz olasıdır. Ancak TikTok'un algoritma hakkındaki açıklamasına göre, bu hashtag'lerden birinin dâhil edilmesi For You için bir yer garanti etmez.

İçeriğinizi FYP için optimize etme açısından tam olarak hangi hashtag'in en iyi olduğunu bilmek hala nispeten gizemli.  Keşfet Sekmesine dokunarak, trend olan hashtag'leri bulabilir ve bir hashtag'in performansını kontrol etmek istiyorsanız bunları yazabilirsiniz.

Şu anda çok fazla ilgi gören hashtag'ler mi arıyorsunuz? Hashtag'lerin yanındaki ateş simgelerine dikkat edin ve içerik uyumluysa bu hashtag'i gönderinize dâhil edin.