TikTok, kullanıcılar için yeni bir sosyal medya platformu olarak ortaya çıktı, ancak büyümesi Facebook ve Instagram'dan bu yana gördüğümüz en şaşırtıcı deneyimlerden biri haline geldi.  TikTok’un tek amacı sadece eğlendirmek değil, aynı zamanda etkilemek içindir. Binlerce marka, hizmetlerine ve ürünlerine yeni ilgi, farkındalık ve satış göndermeye başlayabilecek herhangi bir etkileyiciye aktif olarak yaklaşırken, bu, Instagram'da etkileyici pazarlama ve marka reklamcılığı dünyasında zaten gördüğümüz bir şey. Aynı şey şimdi sadece video şeklinde TikTok'ta oluyor. Yani TikTok'ta ünlü olmak istiyorsanız kitleleri eğlendirmelisiniz. Tek bir videonuz fark yaratabilir, TikTok ile ünlü olma duygusuna kavuşabilirsiniz. Bazı kişilerin TikTok'taki başarısının nedenleri aşağıdaki açıkladığımız başlıklardan dolayıdır. TikTok'ta popüler ve başarılı bir etkileyici olmak için ilgi çekici, orijinal ve bazı iyi görünümlerin zarar görmemesi gerekir. Bugün sosyal platformdaki en popüler hesaplardan herhangi birine bakacak olursanız, muhtemelen hepsinin aşağıdaki özelliklerin bazılarına veya tümüne sahip olduğunu görürsünüz.

Tiktok İzlenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

1 – Bağlantı

TikTok'ta başarılı olmanın ilk nedeni bağlantıdır. Takipçilerinize ne kadar çok bağlanırsanız, süreçte daha fazla takipçi kazanırken başarılı olma şansınız da o kadar artar. Ve içeriğinizi beğenme ve paylaşma konusunda tutarlı bir yeni akışa sahip olduğunuzda, bu döngü günlük olarak devam eder.

Hepiniz bağlantının ne olduğunu merak ediyorsunuz?

Bağlantı, yorumlarınıza ve mesajlarınıza cevap vermek anlamına gelir. Yorumlara ve mesajlara cevap vermek, takipçileriniz hakkında bir bilgi duygusu sağlar. Eğer yapmazsanız, bu insanlar sizin hakkınızda konuşmayacaktır. Çoğu insanın püf noktası budur; yorumlarına ve mesajlarına cevap veriyorlar. Ve bu kurduğunuz bağlantı, size hedef kitlenizin beklentileri hakkında ipuçları verir. Onlara bunu sağlamanız gerekir. Bazı TikTok kullanıcılarını diğerlerinden daha başarılı yapan da budur.

2 – Üretim Kalitesi

Bazı insanların başarısının ikinci ve en önemli nedeni, videolarının kalitesidir: kalite ne kadar yüksekse, insanları çekme şansı o kadar fazladır. Daha fazla insan, elde ettiğiniz daha fazla başarı şansını çeker. Kaliteli ses ve video her zaman lehinize çalışır. Diğer influencer ve sosyal medya kullanıcı içeriklerini incelerseniz her zaman kalite açısından zengin olduğunu göreceksiniz. Renkler, ses, kostümler ve video her şey birbirini tamamlıyor. Siz de bu şekilde içerik oluşturmalısınız. Prodüksiyon kaliteniz iyi olduğunda takipçilerinizden otomatik olarak övgü alacaksınız. Başarılı olmak için takipçileriniz sizi başkalarının önünde takdir etmelidir.

3 – TikTok Trendleri

TikTok'ta başarılı olmak istiyorsanız TikTok trendlerinden haberdar olmalısınız. TikTok'un başarılı kullanıcıları, TikTok trendlerini takip eden kişilerdir. Devam eden trendlere göre videolar yapıyorlar ve birçok kişi onları ve trend hakkındaki yaratıcılıklarını övüyor. Ayrıca, trend olan videoları yeniden oluştururlar. Bir video viral ise ve herkes onun hakkında konuşuyorsa, önlerine çıktığı kadar izleyeceklerdir.

4 – Hashtag Kullanımı

Sosyal medyanın hashtag'lerle ilgili olduğunu söylemek yanlış olmaz çünkü hashtag'ler daha geniş bir kitleyi hedeflemeye yardımcı olur. Başarılı insanları normal Tiktok kullanıcılarından ayıran şey budur. Videolarında trend olan ve güncel hashtag'lerin kullanımı sayesinde içerik oluşturucular her zaman yeni izleyiciler tarafından bulunacaktır. Aşağıda TikTok için en popüler trend olan hashtag'lerin bir listesini görebilirsiniz.

#foryou

#foryoupage

#fyp

#düet

#tik tok

#viral

#tiktoktürkiye

#trend

Hashtag ekleyerek videoları en üstte kalıyor ve birçok kişi onları beğeniyor, paylaşıyor ve kullanıcıyı takip ediyor. 

5 – İşbirliği

Tiktok'taki başarılı insanlar, trend olan konularda diğer kullanıcılarla işbirliği yapıyor. İşbirliği, birlikte çalıştığınız kişinin hedef kitlenizi ve takipçilerini hedeflemenize olanak tanır. Bu, insanlar tarafından fark edilmek için Tiktok'ta en yaygın kullanılan yöntemdir. Bunu en başarılı şekilde yapan hesaplar, genellikle diğer ünlü TikTok kullanıcılarıyla düet yaparak başlar ve yüksek sayıda takipçi ve görüntüleme elde eder. 

TikTok'ta Daha Ünlü Olmak İçin Hızlı İpuçları

Bazı kişilerin TikTok'taki başarısının ardındaki nedenleri sonuçlandırmak için, kitlelerinin ihtiyacına göre çalıştıkları açıktır. İşbirliği yaparak, düet yaparak ya da henüz görmedikleri tamamen özgün bir şey ortaya çıkararak takipçilerini mutlu ediyorlar. Başarıları ayrıca takipçilerine ve takipçilerinin ihtiyaçlarını anlama düzeylerine de bağlıdır. Video ve içeriğin kalitesi de değer katar ve başarılı olmasını sağlar. Ve tüm bu unsurlar kadar önemli olan, her gün TikTok'a içerik göndermeniz gerekiyor. Ne kadar harika içerik koyarsanız, o kadar çok insan onu görecek.