Instagram'a katıldınız, başkalarını takip etmeye başladınız ve onlar da sizi takip ediyor, ama şimdi Instagram'a fotoğraf gönderme zamanı. Doğru açıyı veya filtreyi seçmek göz korkutucu görünebilir, ancak özellikleri en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı anladıktan sonra çok daha kolay. Çekici fotoğraflar oluşturmak için bilmeniz gerekenler hakkında hızlı bir kılavuz!

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Fotoğraf Yükleme

İlk adım, fotoğrafınızı Instagram'a yüklemektir. Bir fotoğraf çekmeyi veya görsel kitaplığınızdan bir fotoğraf yüklemeyi seçebilirsiniz.

Bunu yapmak için:

  1. Instagram uygulamasını açın.

  2. Kamera sekmesine dokunun.

  3. Fotoğraf çekin veya resim galerinizden seçin.

  4. Gerekirse resminizi kırpacağınız yer burasıdır.

Fotoğrafınızı Değiştirmek

Fotoğrafı yükledikten sonra İleri'yi seçin (ekranın sağ üst kısmı). Artık fotoğrafınızı değiştirmeye hazırsınız

Ekranı Değiştir


1. Filtreler – Bir kullanıcının çeşitli sonuçlar elde etmesi için aralarından seçim yapabileceği çok sayıda filtre vardır. Filtreler bir görüntüyü iyileştirebilir, ancak aynı zamanda görüntü konusundan uzaklaştırabilir. Aydınlatma, beyaz dengesi vb. gibi birçok alandaki hataları düzeltmeye yardımcı olabilirler. Her filtreye ve fotoğrafınıza ne getirdiğini veya ondan ne çıkardığını öğrenin. Görüntünüzün onsuz harika olduğunu düşünüyorsanız, bir filtre kullanmak zorunda değilsiniz.

2. Lux – Lux efekti, kullanılan kişinin yüksek dinamik aralıklı (HDR) bir görüntü elde etmesine olanak tanır. Bu görüntüler çok popüler hale geliyor. Lux özelliğiyle oynamak, resimlerinizin daha canlı görünmesini sağlayabilir.

3. Araçlar – Araçlar, filtre eklemeden önce orijinal görüntünüzün görünümünü değiştirebileceğiniz yerdir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok seçenek vardır: parlaklık, kontrast, doygunluk, vurgular, gölgeler ve daha fazlası.

4. Seçenek Menüsü – Bu menü, içinde bulunduğunuz özelliğe göre değişir (Filtreler, Lux veya Araçlar). Hangi seçeneklere sahip olduğunuzu görebilir ve bunları resminizde deneyebilirsiniz.

Resminizi değiştirmeyi bitirdikten sonra, Instagram topluluğunun görmesi için onu yayınlamaya hazırsınız. “Paylaş” ekranına gitmek için İleri düğmesine tıklayın.

Fotoğraf Paylaşma

1. Bir Başlık Yazın – Şimdi insanlara onlarla ne paylaştığınızı söyleme şansınız.
Resminizin (veya paylaşmak isteyebileceğiniz diğer bilgilerin) kısa bir açıklamasını yazın. Fotoğrafınızın görülme şansını artırmak için hashtag eklediğinizden emin olun.

2. Kişileri Etiketle – Bu özelliği kullanmak, fotoğrafınızdaki diğer Instagram kullanıcılarını etiketlemenize olanak tanır.

3. Fotoğraf Haritasına Ekle – Fotoğraf Haritanızı etkinleştirerek, takipçilerinizin fotoğraflarınızın nerede çekildiğini görmelerine izin verebilirsiniz. Adını ve daha fazla ayrıntıyı bile ekleyebilirsiniz!

4. Sosyal Medya Ağları – Ekranın bu alanı, resminizi paylaşmak istediğiniz bağlantılı sosyal medya sitesini seçmenize olanak tanır. (Hesap ayarlarınızdan hesapları bağlayabilirsiniz.)

5. Paylaş – Bu düğmeye dokunarak fotoğrafınızı takipçilerinizle (ve dünyayla) paylaşıyorsunuz! Tam olarak istediğiniz gibi göründüğünden ve başlığınızda yazım hatası olmadığından emin olun, ardından Paylaşın!

Hashtagleri Kullanma

Muhtemelen onları Instagram, Facebook ve Twitter'da görmüşsünüzdür. Diğer iki ağdan birini kullanıyorsanız, muhtemelen onları bir veya iki kez kullanmışsınızdır. Ama hashtag nedir ve nereden geldi? Hashtagler, bir sosyal medya web sitesindeki bilgileri düzenlememiz ve sıralamamız için bir yol sağlar. Fikir Twitter aracılığıyla ortaya çıktı, ancak birçok ağ hashtag kullanmaya başladı. Instagram'da bir fotoğraf paylaştığınızda ve bir hashtag eklediğinizde, o hashtagi arayan veya tesadüfen bulan herkes, sizin fotoğrafınız da dâhil olmak üzere onunla ilişkili herhangi bir fotoğraf görecektir.

“Hashtag kullanmam gerekiyor mu?”

Hayır, hashtag kullanmak zorunda değilsiniz, ancak fotoğrafınızın görülme olasılığını artırmak için en az bir tane (en fazla üç tane) kullanmanızı öneririz, bu da daha büyük bir tüketici tabanı oluşturmanıza yardımcı olur.

“Kendi hashtagimi oluşturabilir miyim?”

Evet! İşletmenizi doğrudan yansıtan hashtagler oluşturun. Bazı örnekler işletme adınız, sloganınız vb. olabilir. Yaratıcı olun!