Hackerlerin Instagram hesabınıza erişim sağladığından şüpheleniyor musunuz? Instagram hesabınız saldırıya uğradığında ne yapacağınızı öğrenin.

Instagram hesabınız saldırıya uğradı… Şimdi ne olacak?

Bu, pazarlama çalışmaları için sosyal medyaya güvenen ve Instagram'dan trafik kazanan bir işletme için özellikle korkutucu bir eylemdir.

Ne yazık ki, tarayıcınız güvenli değilse, bilgisayar korsanları Instagram hesabınıza 10 dakikadan daha kısa sürede girebilir.

Bir bilgisayar korsanı bunu genellikle üç yoldan biriyle yapar:

  • Giriş bilgilerinizin ele geçirilmesi.

  • E-dolandırıcılık. Kısacası, hackerlar size sahte bir Instagram giriş sayfasına bağlantı içeren ikna edici bir e-posta gönderecektir. Tıklayıp kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparsanız, bilgilerinizi çalarlar. Size e-posta yoluyla gönderilen ya da reklam kaynaklı bir bağlantı içeren linklere asla tıklamayın.

  • Üçüncü taraf uygulamaları kullanma. Şüpheli üçüncü taraf uygulamalara erişim isteyen yönlendirmeleri her zaman iptal edin. Kişisel bilgilerinize erişim isteyen güvenmediğiniz bir uygulamaya asla yetki vermeyin.

Şahsi Instagram hesabınızın ele geçirildiğini düşünüyorsanız, hızlı hareket etmeniz önemlidir.

Hesabınızı kurtarmanıza yardımcı olması için aşağıdaki adımları uygulayın.

Instagram Türk Beğeni Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Instagram'ınız Hacklendiğinde Yapmanız Gereken 3 Eylem

Instagram hesabınızın başkasının eline geçtiğinden şüpheleniyorsanız, işte yapmanız gerekenler;

1. Instagram Hesap Kurtarma'yı kullanın

Bu adımda, doğrudan Instagram'dan bir giriş bağlantısı ( Şifremi unuttum seçeneği) talep ettiğiniz adımdır.

Oradan, telefon numaranızı veya e-posta adresinizi girecek ve Giriş Bağlantısını Gönder'e tıklayacaksınız. Ardından Instagram, hesabınızı geri almanıza yardımcı olmak için size bir e-posta gönderilecektir.

Bazen hackerlar kullanıcı adınızı ve şifrenizi o kadar hızlı değiştirir ki bu işe yaramaz.

Kullanıcı adınız artık geçersizse 2. adıma geçin.

2. Hesabın Hacklenmesini Instagram'a Bildirin

Hacker’in çok hızlı değiştirmesi nedeniyle şifrenizi kurtaramıyorsanız, bir sonraki adım doğrudan Instagram'a bildirmektir.

Web sitelerinde, tüm hesap ayrıntılarınızı içeren bir form dolduracaksınız ve orada Hesabım başkasının eline geçti’yi seçecek ve ardından destek iste'ye tıklayacaksınız.

Instagram'dan haber aldığınızda, ekstra bir güvenlik önlemi için kimliğinizi doğrulamanızı isteyeceklerdir. Süreç şöyle devam eder:

  • Doğrudan siteden bir kod gönderilecektir.

  • Kodla birlikte bir kâğıt parçası tutarken bir fotoğrafınızı çekmenizi isteyeceklerdir (genellikle bunun bir selfie olmasını tercih ederler).

  • Ayrıca, hesap için kullandığınız orijinal e-posta adresini veya telefon numarasını göstermenizi isteyeceklerdir.

  • Son olarak Instagram, fotoğrafı Instagram fotoğraflarınızla karşılaştırarak aslında hesabın kullanıcısı olduğunuzu doğrulayacaktır.

Bu, Instagram'ın hesabınızı kurtarmasının kesin bir yolu olarak kabul edilir, çünkü sahip oldukları bu sistemi hacklemenin bir yolu yoktur.

3. Giriş Etkinliğinizi Kontrol Edin

Bu adım aynı zamanda Instagram ayarlarınızda da bulunur. Giriş etkinliğinizi kontrol etmek, birisinin hesabınıza girmek için kullanıcı adınızı ve şifrenizi her kullandığında size gösterilecektir.

Bunu yapmak, hesabınıza yapılan şüpheli girişleri tanımanıza yardımcı olabilir.

Giriş etkinliğinizi kontrol ederken, her girişin tarihini ve saatini gösterecektir. Bunun sebebi siz mi giriş yaptınız yoksa başka biri mi bunu hatırlamak bazen zor olabilir.

Ancak, aniden onaylamadığınız takipçileriniz olduğunu veya çekmediğinizi bildiğiniz fotoğrafların yayınlandığını fark ederseniz, büyük olasılıkla birileri hesabınızı ele geçirmiştir.

Instagram, sosyal medya platformlarının hackerlar ve sahte hesaplar oluşturanlara tabi olduğunun kesinlikle farkındadır, bu nedenle bu tür hesapları önlemeye yardımcı olmak için yeni sistemler yönetmiştir. 

Başarısız bir giriş, şüpheli gönderiler veya değiştirilmiş bilgiler fark ettikten hemen sonra bu kılavuzu izlerseniz, hesabınızı kurtarmanız için bir şans vardır.

Saldırıya uğramamış olsanız bile, bu ipuçları gelecekte maalesef meydana gelebilecek herhangi bir bilgisayar korsanlığını önlemek için ek güvenlik için yararlıdır.