İnsanların Instagram'ı (IG) diğer uygulamalara tercih etmelerinin nedeni, kullanıcı dostu ara yüzü ve IG'nin diğer uygulamalardan farklı olarak kullanımının çok güvenli olmasıdır. Günümüzde sosyal medyadaki her bir kişi için birincil endişe onların mahremiyetidir ve bu nedenle çoğu insan IG'yi sever. İnsanlar çoğunlukla kişisel fotoğraflarını ve videolarını yayınlarken, diğer yandan yeni markaları tanıtmak ve yeni ürünleri pazarlamak için de mükemmel bir platform olabilir. Ayrıca, dünyadaki en son haberler ve trendler hakkında kendini güncel tutmanın iyi bir yolu. Bir işletme hesabı için ya da dediğimiz gibi, pazarlama bakış açısıyla, takipçi sayısı, beğeniler ve görüşler çok önemlidir.

Instagram İzlenme / Görüntülenme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Daha Fazla Beğeni Daha Fazla Popülariteye eşittir

Bir gönderi önemli sayıda beğeni aldığında, daha fazla izleyicinin dikkatini çeker. Beğeni almakla ilgili en önemli şey içeriğiyle ilişkilidir. İzleyicinin dikkatini çekecek türden içerikler oluşturmayı unutmayın. Benzersiz ve iyi ilgi çekici olmalıdır. IG Beğenileri ile ilgili bir diğer önemli husus ise takipçilerinizi güncel tutmanız, daha fazla takipçi ve dolayısıyla daha fazla beğeni kazanmada önemli olacağı için her gün yeni içerikler paylaşılmasıdır.

Kitlenizi Etkileşimde Tutun

İçeriğinizi daha ilgi çekici hale getirmek için, çoğu marka içeriğine ayak uyduramadığından ve bu onların çöküşüne yol açtığından, kitlenin ilgisini çekmeniz gerekir. Yeni bir marka veya şirket kurmaya başlarken herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır, çok sayıda takipçi edindikten sonra yavaş yavaş ilgilerini kaybetmeye başlar veya zamanla bu içerik standardını koruyamazlar. Bu nedenle, daha fazla beğeni kazanmak için bir kişinin içerik materyali üzerinde çalışması gerektiğini akılda tutmak çok önemlidir. 

IG'de bir şey yayınladığınızda, IG beğenilerinin sayısı, kaç IG Kullanıcısının bu gönderiye ilgi gösterdiğini ve içeriği onayladığını bilmenin bir yoludur. Bir gönderinin popülaritesini bu şekilde tahmin edebilirsiniz. Bu istatistikleri, hangi tür içeriklerin izleyiciler tarafından diğer içeriklere göre daha çok beğenildiğini öğrenmek için bir araç olarak kullanabilir ve içeriğinizi takipçilerinizden daha fazla yorum ve beğeni alacak şekilde tasarlayabilirsiniz. 

Hesabınıza daha fazla IG beğenisi, takipçisi ve yorumu çekmek için en önemli faktörün yayınladığınız içeriğe bağlı olduğu unutulmamalıdır. Bir şekilde hesabınıza ziyaretçi çekmeyi başarabilirsiniz, ancak içeriğiniz nedeniyle onları takipçi olarak tutamayabilirsiniz. Bu nedenle, takipçileriniz veya izleyicileriniz için ne tür içeriğin daha ilgi çekici olduğunu öğrenmek için içeriğiniz üzerinde çalışmalı ve Instagram Insight’ı kullanarak araştırma yapmalısınız. 

Daha İyi İçerik Paylaşın

Gönderinizin daha fazla beğeni alması için içerik üzerinde çalışmalı ve resimler, GIF'ler, Videolar, Canlı Videolar, Hikâyeler vb. gibi farklı formlarda çeşitli gönderiler yayınlamaya çalışmalısınız. Ancak, IG hesabınızın amacı, herhangi bir içerik gönderirken akılda tutulmalıdır. IG, diğer herhangi bir web sitesi veya uygulama gibi, kendi algoritmasına sahiptir. IG, daha fazla beğeni ve takipçi ekleyecek olan keşif sekmesinde daha fazla beğeni veya yorum içeren gönderileri otomatik olarak öne çıkarır.

İçerik gönderirken bir denge tutmanız önerilir. Takipçilerinizin gönderilerini sadece gönderilerinizle dolduracak kadar çok paylaşım yapmayın, bu onları sinirlendirecek ve hesabınızı takip etmeyi bırakacaktır. Ayrıca, birkaç gün paylaşım yapmazsanız, hedef kitleniz hesabınıza olan ilgisini kaybeder. Bu nedenle, hedef kitlenizi meşgul etmek için günlük olarak yapılması gereken doğru sayıda gönderiyi bilmek çok önemlidir. 

Instagram Beğenilerinizi Artırmak için ZA MEDYA kullanın

IG beğenilerinizi arttırmanın en etkili yöntemlerinden biri IG beğenilerinizi Za medya üzerinden satın almaktır. Za medya, iş hedeflerinize ulaşabilmeniz için ününüzü ve itibarınızı artıracak hizmetler sunar. Za medya, sadece niceliğe değil, nicelikle birlikte kaliteye de inanır. Za medya, hesabınızın yasaklanmasına yol açabilecek Instagram Şartlar ve Koşullarını ihlal etmeden gönderilerinizin katılımını artırarak stratejik olarak büyümeniz için organik büyüme sunar. 

Za medya üzerinden çok basit ve hızlı bir şekilde IG izlenme satın alabilirsiniz. Çeşitli paketlerle, hesabınızın etkileşiminde, diğer kullanıcıları hesabınıza çekecek sürekli bir artış gözlemleyebileceksiniz. Za medya, hesabınızı daha güçlü ve iyi hedeflenmiş bir kitleye yönlendirecek ve gerçek organik katılımı artıracaktır. 

IG Etkileşimi Nasıl Artırılır

Özetlemek gerekirse, hesabınızdaki etkileşimi nasıl artırabilirsiniz:

  • Düşük kaliteli içerik yüklemekten kaçının. Fotoğraf çekmek veya video kaydetmek için profesyonel veya kaliteli bir kamera kullanmayı deneyin

  • Kötü bir izlenim bırakacak ve Instagram hesabınızın yasaklanmasına neden olabilecek organik olmayan beğeni veya takipçilerden kaçının. 

  • Yetersiz veya çok fazla paylaşım yapmak, her ikisinin de hesabınız üzerinde kötü bir etkisi olacaktır.

  • Yorumlarına ve DM'ye yanıt vererek kitleyle etkileşim kurun

  • İnteraktif hikâyeler oluşturun ve Instagram Live aracılığıyla izleyiciyle etkileşim kurun 

  • Gönderilerinize dikkat çekici bir başlık verin.

  • İlgili hashtag'leri ve bir veya iki popüler hashtagi de kullandığınızdan emin olun.