Spotify'ı muhtemelen kişisel düzeyde belirli bir kapasitede kullanıyorsunuz, ancak Spotify'ı iş açısından kullanmayı düşündünüz mü? Başlamanın zamanı geldi. Spotify'ı bir iş veya profesyonel olarak nasıl kullanacağınıza dair 4 fikir. Her şeyden önce Spotify'ı ticari, ticari veya halka açık bir ortamda oynamayı planlıyorsanız Spotify'ın işletmelere yönelik platformu Soundtrack Your Brand'e kaydolduğunuzdan emin olun. Soundtrack, Spotify'ı ticari/genel ayarlarda oynamanıza izin verir ve hatta size açık müzik filtreleme, müziğinizi planlama yeteneği ve çalma listelerini film müziklerine dönüştürme yeteneği dâhil olmak üzere çeşitli araçlar sunar.

Spotify Track Dinleme Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

1. Personel Bazlı Oynatma Listeleri

Bu, özellikle hizmet sektöründekiler için iyidir. Çalışanlarınızın en sevdikleri şarkılardan bazılarıyla bir çalma listesi oluşturmasını sağlayın. Söylediği gibi, müzik ruha açılan bir penceredir. Personel tarafından oluşturulan oynatma listelerine sahip olmak, müşterilerinizin ekibinizi tanımasına ve onlarla bağlantı kurmasına yardımcı olmanın bir yoludur, ilginç blog ve sosyal medya içeriği oluşturur ve ekibinize sahne arkası görünümü verir.

Buna benzer bir örnek, Hamilton Ticats futbol takımının 2019 sezonu için Spotify'ı nasıl kullandığıdır. Her biri farklı bir oyuncunun oyun öncesi çalma listesini içeren bir dizi çalma listesi oluşturdular (söz konusu oyun için hazırlanırken dinledikleri şeyler). Sezon boyunca oyun günlerinde haftada bir tane yayınladılar. Bu, takım ve oyuncularla bağlantı kurmanın yanı sıra, oyuncunun oyuna hazırlanırken yaptığı müziği dinleme şansı verdi.

2. Etkinlik Tabanlı Film Müzikleri

Bir etkinliğe, konferansa, festivale veya pazara ev sahipliği mi yapıyorsunuz? Muhtemelen arka planda çalan müziğiniz olacak, hatta zaten Spotify kullanıyor olabilirsiniz. Başka birinin Film Müziği'ni veya kanalını bulmak ve kullanmak yerine - neden kendinizinkini yapmıyorsunuz? Yukarıda bahsedilen personele dayalı çalma listeleri gibi, olaya dayalı müzikler de harika blog ve sosyal medya içeriği oluşturacaktır. Hedef kitlenizin hangi şarkıların ekleneceğine dair fikirlerini alarak, Instagram ve Twitter'daki anket özelliğini kullanarak ve kitleyi karar verme sürecinin bir parçası haline getirerek, sosyal medya paylaşım programınızın sürekli etkileşimli bir bileşeni haline getirebilirsiniz. 

3. Bilgiye Dayalı Podcast Oynatma Listeleri

Birçok şirketin kendi podcast'i vardır. Eğer yaparsan, harika! İşletmenizin bir podcast'i yoksa da sorun değil. Podcast bölümlerinden oluşan bir çalma listesi oluşturarak Spotify'ı tedavi edici bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Bununla alabileceğiniz birkaç farklı yol var. Bunun bir yolu, ofisinizdeki insanların dinlediği/beğendiği podcast bölümleriyle her hafta/ay/üç aylık bir çalma listesi oluşturmak olabilir. Başka bir yol, müşteriler için iyi kaynaklar olan podcast bölümlerini düzenlemek olabilir. Örneğin, bir emlakçıysanız, ilk kez ev alacaklar için faydalı kaynaklardan oluşan bir oynatma listesi oluşturabilirsiniz. Bu liste, sosyal medya içeriği vb. olarak kullanılan bir blog gönderisine yerleştirilebilir. Bu yaklaşım özellikle hizmet sektöründeki işletmeler için uygulanabilir, ancak ürün tabanlı bir şirketseniz, hedef kitleye dayalı oynatma listeleri de oluşturabilirsiniz. İlgi alanları (ürününüzü kullanan kişilerin neyle ilgileneceği). Örneğin, açık hava macera kıyafetleri satıyorsanız kamp, ​​​​yürüyüş, tırmanma vb. konularda podcast'ler içeren bir çalma listesi oluşturabilirsiniz. Son olarak, podcast'lere sponsorsanız, çalma listeniz farklı podcast'lerden sponsor olduğunuz bölümler olabilir. Kitlenin ilgisine dayalı olarak podcast'lere sponsor olduğunuzu varsayarsak, çalma listenizdeki bölümler arasında doğal olarak bir bağlantı olacaktır.

4. Karışık Müzik + Ses Çalma Listeleri

Bir etkinlikle uyumlu bir ürününüz veya hizmetiniz varsa, karışık bir müzik + ses çalma listesi idealdir. İşin müzik tarafı için, çalma listenizi müşterilerinizle uyumlu şarkılarla doldurun. İşlerin işitsel tarafı için ürün bilgisi, ipuçları, sss, satışlar vb. içeren küçük bölümler (15 ila 30 saniye uzunluğunda) yapın ve her birini bir podcast'e bölüm olarak yükleyin. Ardından, podcast bölümlerini çalma listenizdeki müzik boyunca aralıklı olarak bırakın. Bu, benzersiz bir sonuç için konuşulabilir/harekete geçirilebilir fikirlerle müziğin bir karışımını sağlar.