YouTube aramasında (ve Google'da) üst sıralarda yer almak için videolarınızı etkili bir şekilde optimize etmeniz gerekir. Ve bu blog yazısının konusu da bu. Mümkün olan en iyi sıralamaları oluşturmak için tam olarak hangi öğeleri optimize edeceğinizi göstereceğiz. 

Youtube Türk Gerçek Abone Hilesi Yapmak İster Misin ?

120 saniye sonra aşağıda ki buton aktif olacak tıklayarak ilerleyebilirsin

arrow

Anahtar Kelimenizi Tanımlayın

Videolarınız için anahtar kelimeler bulmanın birçok yolu vardır, ancak hepsi eşit şekilde oluşturulmaz.  Anahtar kelime araştırması, temel olarak, insanların YouTube'da videonuzu bulmasına yardımcı olmak için hangi terimin kullanılacağını belirlemekle ilgilidir. Mesele şu ki, bu anahtar kelimeleri nasıl bulacağınıza dair birçok fikir var. Araçların bir kombinasyonunu kullanarak, izleyicinin ilgisini ölçebilecek ve her aracın sunduğu veriler arasında bir korelasyon tespit edebileceksiniz. 

Örneğin, Google Trends fazla mesaiyi gösterir, burada Ahrefs'in Anahtar Kelime Aracı, kitleniz için daha değerli videolar oluşturmak için kullanabileceğiniz arama hacimlerini ve diğer ilgili terimleri gösterir.

 

Video Dosyanızın Adını Değiştirin

Başlıklar ve açıklamalar gibi video dosyası adları önemlidir. YouTube, meta veri odaklı bir platformdur. Kullanıcılara en yararlı içeriği döndürmek için arama terimleriyle eşleşen metinler için videoları arar. İnsanların aradığı terimleri kullanmadığınız müddetçe, içeriğinizi bulunacak şekilde konumlandırmak ciddi manada zorlaşır. 

Bu nedenle video dosyanızın adı anahtar kelimenizle etiketlenmelidir. Bu değişikliği yapmak hızlı ve kolaydır, ancak videolarınızı daha iyi potansiyel sıralamalar için konumlandırabilir. 

YouTube Video Başlıklarınızı Optimize Edin

Video başlıkları çok önemlidir ve muhtemelen en kötü tutulan YouTube SEO arama sırrıdır. Tek yapmanız gereken videonuzun başlığına anahtar kelimenizi eklemek. Ama başlığınızı YouTube'un algoritması için oluşturmayın, insanlar için yazın. Hangi videonun en üst sırada yer alacağına nihai olarak YouTube karar verecek olsa da, YouTube'un sıralama algoritmasını etkileyen birçok başka faktör var. Bunlardan biri tıklama oranı ve diğeri izlenme süresidir. Bunlar birlikte YouTube'a videonuzun çok sayıda tıklama aldığını ve insanların da çok fazla izlediğini söyler. 

Ve anlayabileceğiniz gibi, insanlar başlığınızın tıklanabilir olup olmadığını ve videoyu sonuna kadar izlemek isteyip istemediklerini belirler. Bu, başlığınızı önden yüklememeniz gerektiği anlamına mı geliyor? Şart değil. Sadece yarattığınız şeyin önce insanlar tarafından kolayca anlaşıldığından emin olun. 

Video Açıklamanızı Optimize Edin

Video açıklamaları, videonuzun ne hakkında olduğu hakkında daha fazla bilgi sunar. Açıklamanızın videonuzu sıralamaya yardımcı olması için açıklama boyunca anahtar kelimenizi kullanın.  Video açıklamanızı optimize etmek için, anahtar kelimenizi ilk 2 cümleye yerleştirin ve YouTube'un hızlı bir şekilde almasını kolaylaştırın. Ayrıca açıklamayı okuyan tüm izleyicilere doğru yerde olduklarına dair güvence verir.

Etiket ekle

YouTube video etiketleri, YouTube SEO dünyasında bir tartışma konusu olmuştur ve olmaya devam edecektir.  Etiketlerin kullanılmasını önerilir, ancak bu dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Çok fazla etiket YouTube'un kafasını karıştırabilir ve platformun videonuzun neyle ilgili olduğunu belirlemesini zorlaştırabilir.

Çekici Bir Küçük Resim Oluşturun

Daha önce, YouTube arama sıralamalarını etkileyen birçok faktör olduğunu açıkladık. Kısaca ele alınsa da, tıklama oranı büyük. Tıklama oranı, muhtemelen videonuzu insanlar için optimize etme yönteminizin gerçekten işe yaradığının daha net bir göstergesidir. Tıklama oranı, başlığınızın ve küçük resminizin ne kadar çekici olduğundan etkilenir. Başlığınızı nasıl optimize edeceğinizi ele aldığımızdan, ilgi çekici küçük resimler oluşturmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

 

Yüz Kullan

Gördüğünüz hemen her YouTube videosunda küçük resimde bir kişi olduğunu fark ettiniz mi? Bunun nedeni, insanların cansız nesnelerden daha fazla yüzleri olan küçük resimlere hemen ilgi duymasıdır. Birini kullanırken, ne kadar duygusal olursa o kadar iyidir. İnsanlar duygulara tepki verir. 

Kalıp kırmak

YouTube'da ne izleneceğini tararken renk önemli bir faktördür. Videolarınız için bir renge karar verdiğinizde, YouTube'un kırmızı, beyaz ve gri renklerinden farklı bir kombinasyon seçin. Çakışan veya daha fazla öne çıkan renkler daha fazla dikkat çekecektir. 

Metin Kullan

Videonuza bir başlık eklemek önemlidir. İnsanlar değer için YouTube'a yöneliyor. Ve bir pazarlamacı veya video içerik oluşturucusu olarak değeri değerlendirirken, değer, ilgi çekici hikâyeler anlatma yeteneğinizle çevrilir. Hikâyeniz arama sonuçları sayfasında başlar. Videonuzun başlığını ve içeriğini tamamlayan altyazılar oluşturun. Videonuzun ne hakkında olduğunu vermeyin, bunun yerine izleyicilerin onu izleyerek kazanacaklarını ima edin. 

Önemli: tıklama tuzağı altyazıları oluşturmayın. Kısa bir süre için izleyici çekmek için çalışabilirler, ancak sunduğunuz şeyleri daha az kişi izledikçe kanallarınıza zarar verirler.

Altyazı Ekle

Altyazılar YouTube tarafından aranabilir. Ve bu nedenle, onların mevcut olması, videonuzun aramada daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir. Harika haber şu ki, onları dâhil etmek zor değil. YouTube, videolar için otomatik olarak altyazı oluşturur. Şey, onlar doğru değil. 

İki seçeneğiniz var. İlk olarak, kendi altyazılarınızı yükleyebilir veya ikinci olarak, YouTube'un sağladığı şeyleri alabilir, altyazıları düzenleyebilir ve YouTube'a yeniden yükleyebilirsiniz. Her iki şekilde de işe yarayacaktır, ancak ikincisi size zaman kazandırabilir, özellikle de videonuzu yazmadıysanız ve videoyu altyazılarla manuel olarak senkronize etme konusunda endişelenmek istemiyorsanız.